Meriant

Opleidingen

Onze medewerkers zijn de basis van onze dienstverlening. We zorgen ervoor dat onze medewerkers vakinhoudelijk op de hoogte blijven en hun kennis, vaardigheden en/of gedrag verder kunnen ontwikkelen. Medewerkers nemen zelf de regie in hun ontwikkeling en teams bepalen met elkaar wie welke opleiding volgt.

Meriant beschikt over het kennis- en leerplein ‘Kennr’. Via Kennr kunnen medewerkers informatie vinden over diverse onderwerpen, informatie delen via communities, zich inschrijven voor activiteiten zoals opleidingen, kenniscafe’s of pizzacollege’s en zorggerelateerde boeken, tijdschriften en dvd’s lenen.

Meriant leidt daarnaast in samenwerking met het Friesland college, Stenden en de Friese Poort ook mensen zelf op tot verzorgende IG, verpleegkundige of Social Work (AD) niveau 5. Dit noemen we de praktijkroute. In de praktijkroute leren mensen door te doen. Door te leren op de werkplek leren mensen direct werken met kleinschalige zorg. Ze maken direct kennis met bewoners en leren hun werk af te stemmen op de wensen van de bewoners. We bieden de praktijkroute niet alleen aan voor studenten zorg en welzijn, maar ook voor studenten in de horeca.