Meriant

Ergotherapie

Merkt u dat gewone handelingen niet meer zo gewoon zijn? Is het lastig om met volle koffiekopjes naar de woonkamer te lopen of lukt het niet goed meer om zelfstandig boodschappen te doen? De ergotherapeut van Meriant kan u helpen.

Wat kan de ergotherapeut voor u betekenen?
Tijdens het eerste gesprek bespreekt de ergotherapeut de knelpunten en de dagelijkse problemen met u. Zo krijgt ze een helder beeld van uw klachten en wensen. Samen bepalen jullie een vervolgtraject, met als doel het oplossen of verbeteren van de problemen die u ondervindt.

Handelingen als douchen, boterhammen smeren, koken, zelfstandig boodschappen doen en opstaan uit een stoel behoren tot het werkterrein van de ergotherapeut. Ze geeft tips en adviezen over hoe u uw energie kunt verdelen, hulpmiddelen en aanpassingen in uw woning. Tevens geeft de ergotherapeut advies en begeleiding aan uw mantelzorger(s). Indien nodig overlegt ze met andere behandelaars, zoals fysiotherapie of logopedie, zodat u de behandeling krijgt die u nodig heeft. Het doel van ergotherapie is dat u zoveel mogelijk uw zelfstandigheid behoudt.

De ergotherapeuten van Meriant zijn gespecialiseerd in het behandelen van complexe ziektebeelden die veel voorkomen bij ouderen, zoals CVA (hersenbloeding of beroerte), dementie, ziekte van Parkinson, MS en chronische lichamelijke aandoeningen

 

Jessica Groen

Jessica_Groen_Ergotherapie_2345.jpg
Functie: Ergotherapeut
Aandachtsgebieden: EDOMAH therapeut
Registratie: AGB-code: 88002865 / DTE (direct toegankelijk) / Aangesloten bij ParkinsonNet
Studie: Ergotherapie

Vanaf 2015 ben ik werkzaam bij Meriant locaties Heerenveen en Wolvega. Mijn werkzaamheden zijn met name gericht op de Geriatrische Revalidatie Zorg. In de eerste lijn behandel ik voornamelijk cliënten met de ziekte van Parkinson.

In 2013 ben ik afgestudeerd als Ergotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Marijke van Wieren

Marijke van Wieren_Ergotherapie.jpg
Functie: Ergotherapeut
Aandachtsgebieden: Ouderen, neurorevalidatie, cognitieve revalidatie
Registratie: AGB-code: 88001377 / Kwaliteitsregister Paramedici: 89909514190 / DTE (direct toegankelijk)

Na de opleiding tot Ergotherapeut in 2005 in Heerlen te hebben voltooid, ben ik terug verhuisd naar het noorden. Hier ben ik aan het werk gegaan in de ouderenzorg.

Na een aantal tijdelijke betrekkingen ben ik sinds 2007 in vaste dienst van woonzorgcentrum LindeStede, onderdeel van Meriant.

Het werken met ouderen heeft mij altijd enorm veel voldoening gegeven. Door de ergotherapie behandelingen zorgen we er voor dat onze cliënten zo optimaal mogelijk kunnen functioneren, elk op zijn/haar eigen niveau van dagelijkse functioneren. Of dit nu goed en fijn zitten of liggen is of hun handelingen en activiteiten weer zelfstandig en naar tevredenheid kunnen uitvoeren. Het is erg fijn mensen daarin vooruit te kunnen helpen.

Jochem Veldhuis

Jochem_Veldhuis_Ergotherapeut.jpg
Functie: Ergotherapeut
Aandachtsgebieden: Woonzorg, eerstelijnszorg, valpreventie
Registratie: KP-nummer: 29102948590
Studie: Afgestudeerd als ergotherapeut in 2017 Hogeschool van Arnhem

Mijn werkzaamheden zijn gericht op de woonzorg op de locaties van Meriant in Heerenveen. Ook bezoek ik mensen thuis voor behandeling of advies. Een logisch gevolg van het feit dat mensen steeds langer thuis blijven wonen.