Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Ergotherapie

Merkt u dat dagelijkse handelingen niet meer zo gewoon zijn? Is het lastig om met volle koffiekopjes naar de woonkamer te lopen of lukt het niet goed meer om zelfstandig boodschappen te doen? De ergotherapeut van Meriant kan u helpen.

Wat kan de ergotherapeut voor u betekenen?

Tijdens het eerste gesprek bespreekt de ergotherapeut de knelpunten en problemen van de dagelijkse bezigheden met u. Samen bepalen we een vervolgtraject, met als doel het verbeteren van de dagelijkse activiteiten waar u moeite mee heeft. Handelingen als douchen, boterhammen smeren, koken, zelfstandig boodschappen doen en opstaan uit een stoel behoren tot het werkterrein van de ergotherapeut. Ze geeft tips en adviezen over hoe u uw energie kunt verdelen, over hulpmiddelen en aanpassingen in uw woning. Tevens geeft de ergotherapeut advies en begeleiding aan uw mantelzorger(s). Indien nodig overlegt ze met andere behandelaars, zoals de fysiotherapeut of de logopedist, zodat u de behandeling krijgt die u nodig heeft. Het doel van ergotherapie is dat u zoveel mogelijk uw zelfstandigheid behoudt.

De ergotherapeuten van Meriant zijn gespecialiseerd in het behandelen van complexe ziektebeelden die veel voorkomen bij ouderen, zoals CVA (hersenbloeding of beroerte), dementie, ziekte van Parkinson, MS en chronische lichamelijke aandoeningen.

 

Scrollen

Jessica Groen

Jessica_Groen_Ergotherapie_2345.jpg
Functie: Ergotherapeut
Aandachtsgebieden: Ouderen en volwassenen, EDOMAH-therapeut en aangesloten bij ParkinsonNet.
Registratie: AGB-code: 88002865 / Kwaliteitsregister: 29912317990 / DTE (direct toegankelijk) / Aangesloten bij ParkinsonNet
Studie: Ergotherapie

In 2019 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sindsdien werk ik bij Meriant. Ik ben werkzaam op de woonzorglocaties en in de eerstelijnszorg. Vanaf 2015 ben ik werkzaam bij Meriant. Mijn werkzaamheden zijn met name gericht op de Geriatrische Revalidatie Zorg, ik werk op locatie De Linde in Heerenveen.

Het werken in de geriatrische revalidatiezorg spreekt mij aan, omdat er met een multidisciplinair team gewerkt wordt. Waarbij ik vooral kijk naar de mogelijkheden op het gebied van dagelijkse activiteiten.

Marijke van Wieren

Marijke van Wieren_Ergotherapie.jpg
Functie: Ergotherapeut
Aandachtsgebieden: Ouderen, neurorevalidatie, cognitieve revalidatie
Registratie: AGB-code: 88001377 / Kwaliteitsregister : 89909514190 / DTE (direct toegankelijk)
Studie: Ergotherapie

Na mijn opleiding tot Ergotherapeut in 2005 in Heerlen, ben ik terug verhuisd naar het noorden. Hier ben ik aan het werk gegaan in de ouderenzorg. Na een aantal tijdelijke betrekkingen ben ik sinds 2007 in vaste dienst bij woonzorgcentrum LindeStede.

Het werken met ouderen heeft mij altijd enorm veel voldoening gegeven. Door de ergotherapie behandelingen zorgen we er voor dat onze cliënten zo optimaal mogelijk kunnen functioneren, elk op zijn/haar eigen niveau van dagelijkse functioneren. Of dit nu goed en fijn zitten of liggen is of hun handelingen en activiteiten weer zelfstandig en naar tevredenheid kunnen uitvoeren. Het is erg fijn mensen daarin vooruit te kunnen helpen.

Maaike Postma

Maaike Postma_Ergotherapie.jpg
Functie: Ergotherapeut
Aandachtsgebieden: Ouderen en volwassenen Specialisaties: EDOMAH (ergotherapie bij ouderen met dementie en mantelzorgers aan huis) SI (Sensorische Informatieverwerking)
Registratie: AGB code: 88101082 / Kwaliteitsregister: 29913622890 / DTE (Direct Toegankelijk)
Studie: Ergotherapie Hoge School van Arnhem

In 2016 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sinds 2016 ben ik werkzaam in de verpleeghuiszorg en een eerstelijnspraktijk. Vanaf 2018 werk ik bij Meriant in de woonzorg en cliënten aan huis.

Als ergotherapeut richt ik mij op het betekenisvol handelen en het weer mogelijk maken van dagelijkse activiteiten ondanks lichamelijke of psychische problemen. Ik bekijk wat mogelijk is middels training, aanpassen van een activiteit of omgeving, inzetten van een hulpmiddel en geeft advies en begeleiding aan mantelzorgers. De complexiteit van de ouderenzorg vind ik een uitdaging.

Judith Gritter

Judith Gritter_Ergotherapie.jpg
Functie: Ergotherapeut
Aandachtsgebieden: Ouderen en volwassenen. Eerstelijn (bij mensen thuis) en woonzorg. Aangesloten bij ParkinsonNet
Registratie: AGB: 88001237 / Kwaliteitsregister: 79901488990 / DTE (Direct Toegankelijk)
Studie: Ergotherapie Hoensbroek

Mijn opleiding ergotherapie heb ik gedaan in Hoensbroek, in 1987 ben ik hiervan afgestudeerd. Daarna ben ik eigenlijk steeds in de ouderenzorg aan het werk geweest. Eerst in het midden van het land, daarna in het westen. In 1993 verhuisden we naar de kop van Overijssel en sindsdien werk ik bij Meriant. In werk zowel in de locaties van Meriant zelf, enkele locaties van Liante en bij mensen aan huis in de regio Wolvega en omstreken.

Wat mij zo enorm aantrekt in de ouderenzorg is de diversiteit aan cliënten. De een woont nog thuis en wil daar zo lang mogelijk blijven wonen, de ander woont in een instelling maar wil toch zoveel mogelijk zelf blijven doen. Ik kijk graag naar wat voor iemand belangrijk is, wat voor persoon is hij/zij en welke mogelijkheden zijn er nog zodat iemand de dingen die hij/zij zo graag zelfstandig wil doen, kan blijven doen.

Door middel van therapie en oefenen óf door het aanpassen van de omgeving en het inzetten van hulpmiddelen probeer ik samen met de cliënt en zijn naasten te zorgen dat cliënten weer zelf regie krijgen over zijn dagelijkse activiteiten en bezigheden. Daarbij vind ik het belangrijk om goed samen te werken met cliënt, zijn familie en andere behandelaren.

Maaike ten Have

Maaike ten Have.jpg
Functie: Ergotherapeut
Aandachtsgebieden: Ouderen en volwassenen. Eerste lijn (bij mensen thuis) en woonzorg
Registratie: AGB code: 88102142 / Kwaliteitsregister: 29104816790 / DTE (Direct Toegankelijk)
Studie: Ergotherapie

In 2019 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sindsdien werk ik bij Meriant. Ik ben werkzaam op de woonzorglocaties en in de eerstelijnszorg.

Als ergotherapeut kijk ik wat de mogelijkheden zijn en wat voor de cliënt belangrijk is, om zo het uitvoeren van dagelijkse activiteiten mogelijk te maken. Werken in de ouderenzorg geeft mij hiermee veel voldoening.

Janneke Post

geenfoto-vrouw3.png
Functie: Assistent-ergotherapeut
Studie: Ergotherapie

Op dit moment volg ik de HBO-opleiding tot Ergotherapeut bij Pro Education. Deze studie hoop ik binnen 2,5 jaar af te ronden. Intussen ben ik in augustus 2021 begonnen als assistent-ergotherapeut bij Meriant. Ik ben werkzaam in de woonzorgcentra in Heerenveen en Wolvega.

Als assistent probeer ik de ergotherapeuten te ondersteunen waar ik kan: zo geef ik bijvoorbeeld gewenningslessen wanneer iemand een nieuwe scootmobiel of rolstoel heeft. Op deze manier leer ik elke dag meer over het mogelijk maken van de dagelijkse bezigheden en op welke manieren dit allemaal mogelijk is. Waardevolle kennis die ik over een tijdje hopelijk zelf kan inzetten als ergotherapeut!