Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Adem- en ontspanningstherapie (AOT)

Veel klachten hebben te maken met spanning: spanning als oorzaak of spanning als gevolg. Het kan gaan om lichamelijke en om psychische spanning. Adem- en ontspanningstherapie (AOT) helpt. Meriant biedt adem- en ontspanningstherapie aan jong en oud.

Lichamelijke en psychische spanning
Ziekte of lichamelijke klachten kunnen spanning in het lichaam veroorzaken. Ook psychische klachten zoals stress of vermoeidheid kunnen zich uiten in lichamelijke spanning. Andersom beïnvloedt lichamelijke spanning het psychische welbevinden. Hetzelfde geldt voor ademhaling.

Bewust
Vaak is iemand zich niet bewust van de spanning of de manier van ademhalen. Door gewenning kan een steeds hogere spanning als normaal worden ervaren.
AOT pakt de gevolgen aan en de oorzaak. Zo heeft u er lang plezier van. U werkt aan herstellen van de verstoorde balans tussen spanning en ontspanning.

Bij welke klachten?
Adem- en ontspanningstherapie helpt bij onder meer:

  • verkeerd ademen, bijvoorbeeld door COPD of astma
  • rug- en nekklachten
  • stress
  • chronische pijn
  • hyperventilatie
  • burnout
  • paniekaanvallen
  • vermoeidheid
  • slaapproblemen
  • concentratieproblemen

De therapie
De adem- en ontspanningstherapie wordt gegeven door Loes Meijer. Zij gebruikt de methode van Dixhoorn. De behandeling bestaat uit makkelijk uit te voeren oefeningen en eventueel handgrepen (zachte manuele technieken).
De behandeling start met vier sessies. De behandelingen worden gegeven in Meriants woonzorgcentrum LindeStede in Wolvega of bij u thuis. U hoeft geen cliënt van Meriant te zijn.

Wilt u meer weten over adem- en ontspanningstherapie? Kijk op www.vandixhoornvereniging.nl

Scrollen

Loes Meijer

Loes Meijer_adem en ontspanningstherapeut Meriant.jpg
Functie: Adem- en Ontspanningstherapeut methode van Dixhoorn / Logopedist
Aandachtsgebieden: Neurologie (afasie, dysarthrie en slikstoornissen), stem, ademhaling/COPD, spanningsgebonden klachten
Registratie: Kwaliteitsregister Paramedici: 59900334691
Studie: VWO / Theaterschool / Logopedie / Adem- en Ontspanningstherapie

Ik vind het ontzettend boeiend om te werken met cliënten met een complexe zorgvraag. Je adviseert, behandelt en leeft mee met de mensen die hun zorg aan jou toevertrouwen. Ik werk hiervoor vaak samen met mantelzorgers en zorgprofessionals.

Ik ben gespecialiseerd in motiverende gesprekstechniek. Naast logopedist en adem- en ontspanningstherapeut ben ik ook trainer en gastdocent. Ik vind het erg leuk om twee verschillende beroepen te hebben.

Ik werk zowel binnen Meriant voor bewoners als buiten Meriant voor alle cliënten met een specifieke zorgvraag die past bij mijn expertises. Cliënten komen bij mij maar ik kan ook bij hen thuis komen. De cliënten die ik behandel zijn heel uiteenlopend. Ook qua leeftijd. Die varieert van 12 tot 104 jaar. Dat maakt mijn werk heel veelzijdig.