Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Woonzorglocatie

Wij begrijpen dat u graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijft wonen. Wanneer dat niet meer lukt, kunt u bij ons in een woonzorglocatie wonen. Hier ontvangt u de gewenste verzorging en verpleging, maar houdt u wel zoveel mogelijk de regie over uw eigen leven. U bepaalt zelf hoeveel zorg en ondersteuning u nodig heeft.

Kleinschalige zorg
Kleinschalige zorg betekent dat een team verzorgenden, verpleegkundigen en huishoudelijk medewerkers verantwoordelijk is voor een vaste groep bewoners (acht tot maximaal veertien personen). We ondersteunen daar waar nodig, maar laten u zoveel mogelijk zelf doen. 'Samen doen wat wél kan’ is ons uitgangspunt. We werken daarbij nauw samen met uw familie, behandelaars, zorgmedewerkers en vrijwilligers. Zo gaan we samen voor een goed en zinvol leven.

Passende woongroep / Sociotherapeutisch leefmilieus
De intensiteit van de zorg kan verschillen, maar ook de manier waarop iemand graag zijn/haar dag invult. De één is het liefst altijd onder de mensen, de ander is graag op zichzelf. Hierop is de zorg ingericht. 

Dit betekent dat elke woongroep een passend activiteitenprogramma, specifieke interieurstijl en zorgaanbod krijgt. De woongroepen sluiten daarmee aan op de behoeftes van de bewoners én de kwaliteiten van de medewerkers. Bij de locaties Anna Schotanus, LindeStede en Marijke Hiem werken we met deze vier soorten woongroepen, ook wel leefmilieus genoemd:

  • De sociogroep, ook wel stimulerende groep genoemd. De bewoner in deze groep is graag actief bezig. De bewoner wil op een zinvolle manier, samen met andere bewoners de dag doorbrengen. Er wordt zoveel mogelijk door henzelf bepaald wat ze willen doen, aan de hand van een vaste dagstructuur. Medewerkers stimuleren en ondersteunen de bewoner om actief deel te nemen. 
  • De balansgroep, ook wel structurerende groep genoemd. Deze groep is voor de bewoner die de balans zoekt tussen rust en activiteit. De bewoner wil gezelschap, maar ook af en toe graag op zichzelf zijn. De medewerker helpt de bewoner dat zo te plannen, zodat er een goede balans ontstaat. 
  • De sfeergroep, ook wel beschermende groep genoemd. De bewoner in deze groep heeft behoefte aan rust en veiligheid. De bewoner is kwetsbaar of voelt zich kwetsbaar in contact met anderen. De medewerker biedt mogelijkheden om rust te zoeken en helpt waar nodig om op een prettige manier de dag door te komen, met bijvoorbeeld sfeervolle activiteiten in een kleine groep. 
  • De bakengroep, ook wel begrenzende groep genoemd. Hier wonen bewoners die behoefte hebben aan individueel contact en in conflict kunnen raken als er teveel prikkels zijn. De bewoner zit veel in het eigen appartement en activiteiten worden vaak individueel of in een klein groepje aangeboden. De medewerker biedt vooral houvast, sturing en één op één contact.  

Voorzieningen en activiteiten

Even naar de kapper, een boek lenen bij de bibliotheek of een warme maaltijd nuttigen in het restaurant. Onze woonzorglocaties bieden allerlei voorzieningen waar u als bewoner gebruik van kunt maken. Bent u gek op spelletjes of heeft u behoefte aan wat lichaamsbeweging of andere ontspanning? Ook daar wordt aan gedacht. Onze welzijnscoaches én vrijwilligers hebben wekelijks een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Samen zorgen we voor een prettige en levendige sfeer.

Inrichting van het appartement
Het is belangrijk dat u zich veilig en thuis voelt in uw eigen woonomgeving. Daar doen wij ons uiterste best voor. Daarom zorgen wij voor een goed bed, gordijnen, vloerbedekking en een kledingkast. Heeft u zelf specifieke wensen voor de inrichting van uw appartement? Wij horen het graag. Daarnaast helpen wij u graag uw woonruimte gezellig te maken met foto’s en andere waardevolle spullen.

Bent u benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Of wilt u eerst eens kennismaken met onze locaties? Onze medewerkers van het Klantadviescentrum staan u graag te woord.

Scrollen