Meriant

Woonzorgcentrum

Wij begrijpen dat u graag zo lang mogelijk zelfstandig blijft wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Wanneer dat niet meer zo goed lukt, kunt u bij ons in een woonzorgcentrum-appartement komen wonen. Hier ontvangt u de gewenste verzorging en/of verpleging, maar houdt u wel zoveel mogelijk de regie over uw eigen leven. U bepaalt zelf hoeveel zorg en ondersteuning u nodig heeft. Wij kunnen u bijvoorbeeld ondersteunen bij het koken, het doen van boodschappen en huishoudelijk werk. Afspraken hierover maakt u met de zorgcoördinator.

Kleinschalige zorg
Kleinschalige zorg betekent dat een team verzorgenden, verpleegkundigen en huishoudelijk medewerkers verantwoordelijk is voor een vaste groep bewoners (acht tot maximaal veertien personen). Hierdoor kennen wij u beter en is er altijd een vertrouwd gezicht aanwezig. We ondersteunen daar waar nodig, maar laten u zoveel mogelijk zelf doen. ‘Hoe wilt u het vandaag?’, dat is ons uitgangspunt. We werken daarbij nauw samen met uw familie, behandelaars, zorgmedewerkers en vrijwilligers.

Voorzieningen en activiteiten
Even naar de kapper, een boek lenen bij de bibliotheek of een warme maaltijd nuttigen in het restaurant. Onze woonzorgcentra bieden allerlei voorzieningen waar u als bewoner gebruik van kunt maken. Bent u gek op spelletjes of heeft u behoefte aan wat lichaamsbeweging of andere ontspanning? Ook daar wordt aan gedacht. Onze begeleiders dagbesteding én vrijwilligers hebben wekelijks een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Samen zorgen we voor een prettige en levendige sfeer.

Inrichting van het appartement
Het is belangrijk dat u zich veilig en thuis voelt in uw eigen woonomgeving. Daar doen wij ons uiterste best voor. Daarom zorgen wij voor een goed bed, gordijnen, vloerbedekking en een kledingkast. Heeft u zelf specifieke wensen voor de inrichting van uw appartement? Wij horen het graag. Daarnaast helpen wij u graag uw woonruimte gezellig te maken met foto’s en andere waardevolle spullen.

Bent u benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Of wilt u eerst eens kennismaken met onze locaties? Onze medewerkers van het Klantadviescentrum staan u graag te woord.

Scrollen