Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Aanleunwoning

Wilt u graag zelfstandig blijven wonen? Maar wel in de buurt van één van onze woonzorglocaties? Dan is een aanleunwoning wellicht een geschikte oplossing. Bewoners van een aanleunwoning kunnen gebruikmaken van de voorzieningen in de nabijgelegen woonzorglocatie en hebben de beschikking over een 24-uurs alarmsysteem. U vindt de aanleunwoningen bij Coornhert State, Herema State, WenWearde, WilgenStede en BerkenStede.

Meer ondersteuning nodig
In een aanleunwoning kunt u (tijdelijk) gebruikmaken van extra ondersteuning, zoals de Meriant maaltijdservice. En, als corona dat toelaat, kunt u ook gebruikmaken van nog veel meer voorzieningen én meedoen aan alle activiteiten in de woonzorglocatie. Denk aan bingo, koersbal en allerlei creatieve bezigheden. Ook kunt u hier een lekkere kop koffie of thee komen drinken. Voor verzorging, verpleging en huishoudelijke hulp kunt u terecht bij onze medewerkers van de wijkzorg.

24/7 een veilig gevoel
Vindt u het prettig als u in nood altijd iemand kunt bereiken? In een aanleunwoning heeft u de beschikking over personenalarmering. Voelt u zich onwel of bent u gevallen? Dan schakelt u met één druk op de knop hulp in, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Een veilig gevoel voor u en uw omgeving.

Bijdrage huurkosten
Omdat niet al onze aanleunwoningen hetzelfde zijn, verschilt de huurprijs per woning. In sommige situaties kunt u een bijdrage in de huurkosten ontvangen. De hoogte van deze huurtoeslag hangt af van uw huurprijs, inkomen, leeftijd en woonsituatie. De Belastingdienst vertelt u meer over de voorwaarden.

Bent u benieuwd wat wij te bieden hebben en wat uw mogelijkheden zijn? Of wilt u eerst eens kennismaken met onze locaties? Onze medewerkers van het Klantadviescentrum staan u graag te woord.

Scrollen