Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Wijkzorg in Friesland

Heeft u zorg nodig, maar wilt u wel graag zelfstandig blijven wonen? Dan kunt u in de omgeving Heerenveen en Wolvega voor verzorging en/of verpleging terecht bij Wijkzorg Meriant. Met ondersteuning van onze zorgmedewerkers kunt u zo lang mogelijk thuis uw leven leiden zoals u dat wenst.

Dagelijks of tijdelijk thuiszorg
Om thuis te genieten van uw oude dag, zijn steun en zorg vanuit uw omgeving belangrijk. Wijkzorg Meriant draagt daaraan bij door verzorging en verpleging te bieden op momenten dat u dat nodig heeft. Dat kan dagelijks zijn, zoals hulp met wassen en aankleden, medicatie, steunkousen of het verwisselen van een stomazakje. Het kan om tijdelijke zorg gaan, bijvoorbeeld na een operatie. Uw situatie bepaalt wanneer welke hulp nodig is. Wij zijn flexibel en altijd dichtbij.

Uw manier van leven
Na een gesprek bij u thuis over uw situatie en wensen, geeft een van de wijkverpleegkundigen een indicatie af voor zorg op maat. Deze indicatie wordt gebaseerd op wat u zelf kunt, wat uw omgeving kan opvangen en waarvoor u thuiszorg nodig heeft. De teams zijn klein, zodat er altijd een vertrouwd gezicht bij u thuis komt. We leren u graag kennen, we denken mee en overleggen waar nodig met familie, buren of mantelzorgers. We stemmen de zorg die u van ons ontvangt zo goed mogelijk af op uw manier van leven.

Groot netwerk van deskundigen
Onze wijkzorgteams zijn actief in de omgeving van de woonzorglocaties van Meriant in Heerenveen en Wolvega  (postcoderegio’s: 8440 t/m 8472 en 8474). Zo kunt u gemakkelijk gebruikmaken van de faciliteiten die Meriant biedt. Indien nodig kunt u een beroep doen op de specialisten en behandelaren van Meriant, zoals de casemanager dementie, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, psycholoog en diëtist. De medewerkers van Wijkzorg onderhouden daarnaast goed contact met huisartsen en ziekenhuizen, zo ontvangt u altijd de juiste zorg.

Altijd welkom bij onze woonzorglocaties
Heeft u naast Wijkzorg ook behoefte aan huishoudelijke hulp, dagbesteding of maaltijdservice? Dan helpen wij u graag op weg. U bent van harte welkom om een hapje of drankje te nuttigen in één van onze mooie restaurants, voor de gezelligheid. We doen er alles aan om het u zo aangenaam mogelijk te maken, op een manier die bij u past!

Contact opnemen
Wilt u weten wat de medewerkers van de Wijkzorg voor u kunnen betekenen? Of wilt u eerst eens kennismaken? De medewerkers van het Klantadviescentrum staan u graag te woord.

Scrollen