Meriant

Praktijkroute

Meriant leidt in samenwerking met het Friesland college, Stenden NHL en de Friese Poort (toekomstige) medewerkers zelf op met de praktijkroute.

De praktijkroute is een praktijkgestuurde vorm van leren. Dit houdt kort gezegd in dat je leert op de werkvloer. Je komt hier situaties tegen waar je zelf de theorie en verdieping achter zoekt. Hiervoor heb je een pro-actieve en leergierige houding nodig. Een houding die we volop zien bij onze lerende medewerkers! Op deze manier doe je niet alleen gemakkelijk kennis op, het helpt ook vaardigheden te vergroten en persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen. Het helpt om van ‘het werk‘ ook ‘leren’ te maken.

Van niveau 1 tot niveau 5, er zijn verschillende mbo- en hbo-opleidingen van Stenden NHL, Friese Poort en Friesland College die meedoen aan de praktijkroute. De meest voorkomende praktijkroutes die wij aanbieden zijn:


Niveau 5: AD Zorg en Welzijn - Social Work (voorheen SPH en MD)

Niveau 4: Verpleegkunde - Maatschappelijke Zorg - Human Technology

Niveau 3: Verzorgende-IG - Maatschappelijk Verzorgende - Medewerker Maatschappelijke Zorg

Niveau 2: Dienstverlener

Niveau 1: Entree

 

Heb je vragen, wil je meer weten of heb je andere wensen dan de praktijkroutes hierboven? Neem dan contact op met praktijkopleider Hettie de Jong via het.de.jong@alliade.nl of 06 - 23 09 01 58. We zijn doorlopend op zoek naar goede stagiair(e)s.