Meriant

Prince & Thera

Foto van hond Prince en baasje Thera

'Dieren kunnen het leven verrijken'

Ik vind het doen van vrijwilligerswerk een belangrijke maatschappelijke waarde hebben. En dan is het dubbel fijn om op deze manier samen met mijn hond te werken.

Alles kan zonder druk of prestatie. Prince vindt de aandacht en het fysieke contact geweldig. Hij is niet eenkennig, houdt erg van aandacht en is rustig. Bovendien is hij zo groot dat hij voor iedereen fysiek bereikbaar is. Het StaBij-project past heel goed bij mij en mijn hond. Voor zowel de bewoner als voor mij zijn de bezoeken een kwaliteitsmoment. Dieren kunnen het leven van mensen verrijken en het is zo mooi om daar een steentje aan bij te dragen. Het contact tussen mens en dier kan mij nog regelmatig ontroeren.

Fysiek contact
Prince en ik gaan zo’n twee a drie keer per maand op bezoek bij twee dames in Anna Schotanus in Heerenveen. Beiden houden erg van dieren en stellen het rustige en fysieke contact met Prince op prijs. Een van de dames heeft weinig activiteiten en is erg doof. Met haar zitten we in de gezamenlijke huiskamer. Ze vindt het kijken naar de hond en het aaien fijn. Prince is rustig en groot en niet heel actief. Hij houdt erg van geaaid worden. Op de huiskamer zijn meerdere bewoners. Sommige anderen maken dan ook contact met hem.

De andere mevrouw is nog behoorlijk fit en mobiel. Zij vindt het fijn om samen met Prince te wandelen, hem te knuffelen en tegen hem te praten. We gaan naar haar eigen kamer, waar Prince een beetje rondscharrelt, bij mevrouw gaat liggen en contact maakt. Of we gaan buiten of in de gangen wandelen. Dat geeft mevrouw veel bekijks en het levert haar veel spontane aandacht op.