Meriant

Missy & Titia

Foto van poes Missy en baasje Titia

'Missy kan mensen echt betoveren'

Ik wist direct dat het huisdierenproject iets voor Missy zou zijn. Missy weet wat haar ‘taak’ is bij de bezoekjes. Ik zie haar echt haar best doen om contact te maken met de bewoners. Ze vindt het prima dat iedereen haar komt bewonderen of aaien. Ik had, zeker toen ze jonger was, het gevoel dat alleen huiskat zijn onvoldoende uitdaging voor haar is.

Het allerleukste vind ik de bijzondere reactie die Missy bij mensen teweeg kan brengen. Ze kan hen echt betoveren, brengt een lach op de gezichten en laat hen haar zachtheid ervaren. Ze roept dierbare herinneringen op bij bewoners aan hun eigen huisdieren van vroeger. Bij Missy kunnen ze veilig hun emoties uiten. Die magische onbevangenheid en het vertrouwen waarmee ze iedereen tegemoet treedt, maakt haar denk ik bijzonder geschikt voor het StaBij-project.

Knuffelen
Missy en ik zijn, in de ruim vijf jaar dat we meedoen aan StaBij, al aan diverse bewoners gekoppeld geweest. Nu alweer een jaar aan twee dames. De ene mevrouw is dementerend en bedlegerig. Zij heeft daardoor beperkte mogelijkheden tot afleiding. Missy kan bij haar op bed liggen en heel dichtbij haar zijn. Daardoor komt er vaak echt even contact tot stand. De andere mevrouw is eveneens dementerend maar wel mobiel en heel spraakzaam. Ze is gek op katten en wil heel graag met Missy knuffelen. Daar gaat ze helemaal in op. Ze wordt heel vrolijk van een bezoekje van Missy en vindt het ook heel bijzonder dat Missy naar haar toe komt. Ze kan dan even haarzelf zijn.