Meriant

Silke & Jannie

Foto van hond Silke en baasje Jannie

'Silke geeft graag liefde'

Silke is een hele aanhankelijke hond, die graag wordt geaaid. Vooral als mensen haar zelf naar zich toe laten komen. We bezoeken wekelijks twee dames, die beiden elke keer weer uitkijken naar een bezoekje van ‘hun vriendin’.

Silke is een sociale hond die graag liefde geeft. En ik draag graag mijn steentje bij aan het brengen van wat gezelligheid in het leven van ouderen. Om die reden zijn we begonnen met StaBij. Na een intake en training zijn we gekoppeld aan twee dames in woonzorgcentrum Wilgenstede in Wolvega. Dat klikt heel goed. Bij de ene mevrouw drinken we koffie en water met een koekje en kletsen we gezellig. Met de andere mevrouw gaan we op pad. We wandelen een stuk en drinken vervolgens koffie in het restaurant.

Vriendin
Wat ik zo leuk vind, is dat beide dames Silke ‘vriendin’ noemen. Dan hoor ik een van hen zeggen dat haar vriendin weer langskomt en dat ze daar naar uitkijkt. Prachtig. Daar doen we het voor.

Silke is helaas overleden. Haar baasje Jannie wil haar verhaal graag blijven delen, omdat Silke zo’n mooie rol in het leven van bewoners speelde.