Meriant

Word vrijwilliger met uw huisdier!

Onder de naam StaBij-project van Meriant brengen vrijwilligers en hun huisdier een bezoek aan bewoners van Meriant.

Deze bezoeken doen de bewoners veel goeds. Mensen die normaal gesproken niet veel praten, veranderen in spraakwatervallen en mensen die nauwelijks reageren op prikkels, worden opeens actief! De dierenbezoekjes geven de mensen energie, maken hen blij en brengen hen in beweging. Het is fantastisch om te zien wat een huisdier betekent voor een bewoner.

Bewoners die nog niet structureel bezoek krijgen in het kader van het huisdierenproject zouden ook graag willen genieten van een huisdier. Helaas hebben we daar niet genoeg vrijwilligers voor. Daarom zijn we dringend opzoek naar vrijwilligers die ook samen met hun huisdier een bezoek willen brengen aan een van onze bewoners. Meedoen? Onderaan deze pagina staat het proces beschreven van kennismaking tot het eerste bezoek.

Omrop Fryslân besteedde 31 mei 2017 aandacht aan het StaBij project in het programma Hjoed. Bekijk hier hun reportage:

Van kennismaking tot het eerste bezoek

We maken graag kennis met jullie!

Is het StaBij-project iets voor u en uw huisdier? Of kent u iemand die het hartstikke leuk zou vinden om met zijn of haar huisdier een bezoek te brengen aan een oudere dame of heer? Dan maken we graag kennis met jullie! Neem hiervoor vrijblijvend contact op met  Anke Klaaren via stabij@meriant.nl of 06 - 462 650 11.

Het proces van aanmelden tot matching

Wanneer u zich aanmeldt als vrijwilliger wordt u uitgebreid geïnformeerd en maken we graag kennis met u en uw huisdier. Nadat de coördinatoren van het Stabij-project een goed beeld van u en uw huisdier hebben, gaan zij zorgvuldig een match maken met een bewoner. Het is namelijk belangrijk dat de bewoner en het huisdier bij elkaar passen. De ene bewoner wil alleen knuffelen, terwijl een andere bewoner graag in actie wil met de hond.

De stappen zijn als volgt

1.Testdag 
2.Gesprek met vrijwilligerscoördinator Debora Meester.
3.U hoort of u en uw huisdier zijn geselecteerd.
4.Training van drie dagdelen (theorie en praktijk)
5.Aan de slag: jullie eerste bezoek vindt plaats!