Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Beeldzorg

Meriant biedt cliënten, naast de bestaande zorg aan huis, zorg via de computer, tablet of smartphone. Dat heet beeldzorg. Hiervoor gebruiken wij een speciale applicatie (app) van Mobiléa. Via beeldzorg is het mogelijk om vanuit huis contact te hebben met bijvoorbeeld de verpleegkundige uit uw wijk.

Regelmatig persoonlijk contact
Het grote voordeel van beeldcontact is dat u elkaar kunt zien en met elkaar kunt praten. Het gebruik van beeldzorg levert meer zelfstandigheid op en draagt bij aan uw gevoel van veiligheid. Op geplande momenten neemt de verpleegkundige van Meriant contact met u op voor uw zorgmoment via onze Beeldzorg app. Als we zien dat het nodig is, komt er iemand bij u langs.

Aanvulling op zorg thuis
Beeldzorg is een aanvulling op de bestaande zorg. Soms vervangt het een zorgmoment ter plekke. Beeldcontact kan plaatsvinden zo vaak als nodig, minimaal één keer per week. We spreken met u af wanneer we met u beeldbellen. Beeldzorg is geen alarmeringssysteem!

Welke zorg kunt u via beeldzorg krijgen?
Het gaat om zorg waarvoor de (wijk)verpleegkundige niet letterlijk bij u thuis aanwezig hoeft te zijn. Bijvoorbeeld:

  • een controle om na te gaan of u de nacht goed doorgekomen bent (bijvoorbeeld als u diabetes heeft en daarbij soms moeilijk wakker wordt)
  • een gesprek over de problemen die uw ziekte of beperking met zich meebrengt
  • meekijken met een handeling waarover u zich nog wat onzeker voelt (bijvoorbeeld het meten van uw bloedsuiker)
  • herinneren aan het innemen van uw medicijnen en controleren of het de juiste medicatie is
  • kijken of u klaar bent om naar bed te gaan en bijvoorbeeld niet in uw stoel in slaap bent gevallen
  • controle van uw stoma

Wat biedt beeldzorg nog meer?
U kunt met het Beeldzorg systeem ook eenvoudig contact maken met familie en vrienden. Tijdens deze gesprekken kunt u met een druk op de knop informatie delen zoals bijvoorbeeld een foto. Ook bevat het een handige agenda waarmee u eenvoudig structuur kunt aanbrengen in uw dagindeling.

Wat kost beeldzorg?
Voor beeldzorg kunt u gebruikmaken van uw eigen tablet (bijvoorbeeld Ipad) computer of smartphone. Beeldzorg door onze wijkteams valt onder de Zorgverzekeringswet, u betaalt hier geen eigen bijdrage voor.

Beeldzorg aanvragen
Wilt u meer informatie over beeldzorg of beeldzorg aanvragen? De medewerkers van het Klantadviescentrum helpen u graag verder. 

Scrollen