Meriant

Dagbehandeling COPD

Dagbehandeling is behandeling, begeleiding en verzorging, bedoeld om uw lichamelijke en/of geestelijke functies te behouden of te verbeteren. Bij Meriant staat een team van behandelaars voor u klaar. Het behandelteam bekijkt uw persoonlijke situatie en bespreekt samen met u welke doelen u wilt behalen.

Voor wie?
Dagbehandeling is geschikt voor zelfstandig wonende mensen met de longaandoening COPD. Tijdens de dagbehandeling wordt u begeleid door het multidisciplinaire behandelteam met ondersteuning van de longarts van ziekenhuis Tjongerschans. Het behandelteam van Meriant bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut, psycholoog, logopedist, maatschappelijk werker en verpleegkundige/verzorgende. Meriant en Tjongerschans werken samen om u de best mogelijke zorg te geven, zorg die bij u past. Het doel van de dagbehandeling is een verbetering van uw dagelijkse functioneren.

Naar de dagbehandeling
Dagbehandeling houdt in dat u wekelijks een dag of dagdeel naar onze revalidatielocatie De Tjonger in Wolvega komt. De Tjonger is gevestigd in woonzorgcentrum LindeStede. U kunt op eigen gelegenheid naar De Tjonger komen, maar we kunnen ook taxivervoer voor u regelen.

De behandeling kan bestaan uit:
- fysiotherapie
- ergotherapie
- logopedie
- diëtetiek
- psychologie
- maatschappelijk werk

De specialist ouderengeneeskunde is uw hoofdbehandelaar.

Tijdens de behandeling krijgt u, indien gewenst, ondersteuning van onze zorgmedewerkers en kunt u aansluiten bij de lunch: een uitgebreide broodmaaltijd. Tussendoor is er koffie en thee. Wilt u even uitrusten? Dan kunt u plaatsnemen in een comfortabele ruststoel.

Wordt dagbehandeling vergoed?
Om een vergoeding te krijgen voor dagbehandeling, heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dat kan via uw huisarts of specialist, maar wij kunnen het ook voor u regelen als we over uw medische informatie beschikken.

Dagbehandeling, iets voor u?
Wilt u weten wat de dagbehandeling voor u kan betekenen? Of wilt u alvast een keer kennismaken? Neem gerust contact op met ons Klantadviescentrum.