Meriant

Revalidatie na orthopedische ingreep

Als u een nieuwe heup of knie krijgt, kunt u na opname in het ziekenhuis direct bij ons terecht voor revalidatie. Meriant biedt revalidatie aan in De Linde bij ziekenhuis Tjongerschans.

Bij Meriant of vanuit huis
Afhankelijk van uw situatie kunt u tijdens uw revalidatieperiode bij Meriant verblijven, revalideren op de dagbehandeling of thuis revalideren. Indien u bij ons verblijft, proberen wij uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ons behandelteam staat 24 uur per dag voor u klaar. En u heeft toegang tot alle voorzieningen en activiteiten die wij organiseren.
Als u op de dagbehandeling revalideert, dan komt u een aantal keer per week naar de locatie voor poliklinische revalidatie. Tijdens de revalidatie werkt u samen met de specialisten van het behandelteam, zoals de fysiotherapeut en ergotherapeut, aan uw herstel. De specialist revalidatie is verantwoordelijk voor het behandelplan. Daarnaast werken we nauw samen met de specialisten van ziekenhuis Tjongerschans.

Vergoeding revalidatie
Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor revalidatie tot maximaal zes maanden. Revalidatie is opgenomen in de basisverzekering.

Na de revalidatieperiode
Zodra u thuis bent en daar verder herstelt, kunt u bij ons onder behandeling blijven voor bijvoorbeeld fysiotherapie. Of misschien vindt u het fijn dat de ergotherapeut uw thuissituatie beoordeelt. Afhankelijk van uw zorgverzekering, worden deze kosten wel of niet vergoed. Wellicht heeft u thuiszorg nodig of kan de wijkzorg van Meriant iets voor u betekenen. Is terugkeren naar huis niet meer mogelijk? Wij adviseren en ondersteunen u bij het vinden van een woonomgeving die bij u past.