Meriant

Revalidatie na amputatie

Een amputatie, bijvoorbeeld als gevolg van diabetes/suikerziekte, heeft ingrijpende gevolgen voor u en uw naasten. Een goede revalidatie is noodzakelijk. Na opname in het ziekenhuis kunt u bij Meriant revalideren. We bieden revalidatie aan in De Linde bij ziekenhuis Tjongerschans.

Bij Meriant of vanuit huis
Afhankelijk van uw situatie kunt u tijdens uw revalidatieperiode bij Meriant verblijven, revalideren op de dagbehandeling of thuis revalideren. Indien u bij ons verblijft, proberen wij uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ons behandelteam staat 24 uur per dag voor u klaar. En u heeft toegang tot alle voorzieningen en activiteiten die wij organiseren.
Als u op de dagbehandeling revalideert, dan komt u een aantal keer per week naar de locatie voor poliklinische revalidatie. Tijdens de revalidatie werkt u samen met de fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, psycholoog en maatschappelijk werker aan uw herstel. De specialist revalidatie is verantwoordelijk voor het behandelplan. Daarnaast werken we nauw samen met de specialisten van ziekenhuis Tjongerschans

Vergoeding revalidatie
Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor revalidatie tot maximaal zes maanden. Revalidatie is opgenomen in de basisverzekering.

Na de revalidatieperiode
Zodra u thuis bent en daar verder herstelt, kunt u bij ons onder behandeling blijven voor bijvoorbeeld fysiotherapie of logopedie. Of misschien vindt u het fijn om met de psycholoog te praten. Afhankelijk van uw zorgverzekering, worden deze kosten wel of niet vergoed. Wellicht heeft u thuiszorg nodig of kan de wijkzorg van Meriant iets voor u betekenen. Is terugkeren naar huis niet meer mogelijk? Wij adviseren en ondersteunen u bij het vinden van een woonomgeving die bij u past.