Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Parkinson

De ziekte van Parkinson heeft veel gevolgen voor het leven van een patiënt en zijn naasten. U komt met vragen te zitten of loopt tegen problemen aan. Die hoeft u niet alleen op te lossen. Bij Meriant kunt u terecht voor huisvesting en behandeling.

Wat is Parkinson?
De ziekte van Parkinson is een complexe hersenziekte. Voorbeelden van symptomen van de ziekte van Parkinson zijn: trillende handen, benen, kin of tong, problemen met bewegingen, spierstijfheid, houdings- en evenwichtsproblemen en 'bevroren' benen tijdens het lopen. Daarnaast kunnen ook andere klachten optreden, zoals: trager denken, verminderde reuk, slaapstoornissen, obstipatie en stemmingswisselingen. Niet alle symptomen treden altijd op. Ook de ernst van de klachten en het verloop van de ziekte verschilt per persoon. Gelukkig zijn er behandelingen mogelijk om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Specialistische behandeling van Parkinson

Bij de behandeling van Parkinson werken verschillende therapeuten intensief met elkaar samen. Een groep therapeuten van Meriant is via ParkinsonNet specifiek geschoold in de behandeling van mensen met Parkinson. Deze groep bestaat uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en een specialist ouderengeneeskunde.

ParkinsonNet
Alle zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van Parkinson patiënten zijn verenigd in het landelijk netwerk ParkinsonNet. Kijk ook op www.parkinsonnet.nl.

Ook interessant
Nieuwsartikel: Meriant gespecialiseerd in behandeling Parkinson patiënten

 

Contact opnemen

Vaak verwijst de huisarts of de specialist in het het ziekenhuis u door. U kunt ook zelf contact met ons opnemen. Wilt u meer weten over de behandeling bij Parkinson? De medewerkers van het Klantadviescentrum staan u graag te woord.

Scrollen