Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Korsakov

Mensen met het syndroom van Korsakov zijn vaak onzeker, faalangstig en wantrouwend. Dit vraagt veel van de verzorging. Bij onze locatie LindeStede hebben we speciale woonzorgappartementen, waar mensen met Korsakov wonen en begeleid en verzorgd worden. We komen hier tegemoet aan hun behoefte aan regelmaat en rust door een consequente benadering, continuïteit en concrete en korte vragen.

Wat is Korsakov?
Het syndroom van Korsakov wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1. Meestal is sprake van chronisch, langdurig alcoholmisbruik, waarbij langere tijd niet of slecht wordt gegeten. De gevolgen zijn ernstig: er ontstaan blijvende geheugenproblemen en problemen met bijvoorbeeld overzicht houden, plannen en initiatief nemen. Hierdoor zijn mensen met Korsakov vaak niet in staat om gewone, dagelijkse handelingen uit te voeren en kunnen ze lastig voor zichzelf zorgen.

Contact opnemen
Vaak verwijst de huisarts of de specialist in het het ziekenhuis u door. U kunt ook zelf contact met ons opnemen. Wilt u meer weten over huisvesting en behandeling bij Korsakov? De medewerkers van ons Klantadviescentrum staan u graag te woord.

Scrollen