Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Dementie

Dementie is een onomkeerbare aandoening en vergt voortdurende aanpassing, van uzelf maar ook van uw omgeving. Voor ondersteuning bij u thuis, kunt u terecht bij onze casemanagers dementie. Of als thuis wonen niet meer mogelijk is, dan biedt Meriant huisvesting en behandeling.

Wat is dementie?
Dementie (waaronder Alzheimer) is een complexe hersenaandoening die leidt tot problemen met het geheugen. Het is lastig om dingen te onthouden, het besef van tijd verdwijnt. Dat kan leiden tot een onrustig gevoel en een verstoord dag- en nachtritme. Logisch denken wordt steeds lastiger en relaties onthouden ook. Het huishouden en de persoonlijke verzorging gaan achteruit. Het proces van dementie kan snel gaan of zich langzaam ontwikkelen. Dat verschilt per persoon.

Heeft u dementie?
De casemanagers dementie helpen u graag met uw vragen en bieden ondersteuning aan huis. Daarnaast biedt Meriant huisvesting als thuis wonen niet meer mogelijk is. De 4 kleinschalige woonzorglocaties van Friese Staten zijn gevestigd in mooie, sfeervolle panden. Deze locaties zijn speciaal bestemd voor mensen met dementie en geheugenproblemen.  

Contact opnemen
Vaak verwijst de huisarts of de specialist in het ziekenhuis u door. U kunt ook zelf contact met ons opnemen. Wilt u meer weten over de behandeling bij dementie/Alzheimer? Bekijk wat de casemanager dementie voor u kan doen. Of vraag de medewerkers van het Klantadviescentrum, zij staan u graag te woord.

Wereld Alzheimerdag
Bekijk hier de impressie van de thema-avond ‘Langer thuis met dementie’ tijdens Wereld Alzheimerdag in september 2017.

Scrollen