Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

CVA

Na een CVA is het belangrijk om snel te starten met een revalidatieprogramma. Doel is om zo goed mogelijk te herstellen en uw zelfstandigheid terug te krijgen. Bij Meriant kunt u terecht voor huisvesting en behandeling.

Wat is een CVA?
Een CVA (Cerebro Vasculair Accident), oftewel een beroerte of hersenbloeding, betekent letterlijk 'een ongeluk in de vaten van de hersenen'. De lichamelijke gevolgen zijn vaak groot: (halfzijdige) verlamming, een andere manier van lopen of moeite met spreken. Een CVA kan ook leiden tot vermoeidheid, depressiviteit, moeilijk kunnen plannen, geheugenproblemen of verandering van karakter en gedrag.

Gehoord en gezien worden   
Elke patiënt is uniek en de visie ‘gehoord en gezien worden’ past daarbij. Dit betekent in de praktijk dat medewerkers met de patiënt in gesprek gaan: ‘Wat wilt u graag weer kunnen? Welke doelen wilt u behalen? En op welke manier?’. Voor de één is dat uit een stoel opstaan, voor een ander het vastpakken van een lepel of lange wandelingen maken. Het revalidatieteam helpt vervolgens gericht met deze wensen en het behalen van de doelen. 

Mentale gezondheid   
Naast lichamelijk herstel is er ook aandacht voor mentale gezondheid. Dit kan individuele- of groepstherapie zijn. Bijvoorbeeld om te verwerken wat er is gebeurd, te leren omgaan met de nieuwe situatie en ter voorbereiding op de toekomst. Niet alleen voor de patiënt, maar desgewenst ook voor familie. Tijdens het verblijf in revalidatiecentrum De Linde is er daarnaast aandacht voor sociale activiteiten met vrijwilligers: samen lezen en muziek luisteren, wandelen en spelletjes.   

Contact opnemen
Vaak verwijst de huisarts of de specialist in het het ziekenhuis u door. U kunt ook zelf contact met ons opnemen. Wilt u meer weten over de behandeling na een hersenbloeding of beroerte? De medewerkers van het Klantadviescentrum staan u graag te woord.

Scrollen