Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

COPD

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease), oftewel Chronische Obstructieve Long Ziekte, is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij chronische bronchitis zijn de bronchiën steeds ontstoken. Daardoor maakt het lichaam meer slijm aan en is ademen lastiger. Bij longemfyseem gaan er langzaam longblaasjes verloren. Longblaasjes zorgen ervoor dat zuurstof na het inademen in het bloed komt. En dat afvalstoffen kunnen worden uitgeademd. Hoe minder longblaasjes er zijn, hoe moeilijker dit wordt. Hierdoor kunt u het benauwd krijgen.

Longrevalidatie bij Meriant 
Na de diagnose COPD kunt u bij Meriant verder revalideren in de dagbehandeling. Bij de dagbehandeling krijgt u behandeling, begeleiding en verzorging. Bedoeld om uw lichamelijke en/of geestelijke functies te behouden of te verbeteren. Tijdens de dagbehandeling wordt u begeleid door het multidisciplinaire behandelteam van Meriant. Dit team bekijkt uw persoonlijke situatie en bespreekt met u welke doelen u wilt behalen.

Voor wie?
Dagbehandeling is geschikt voor zelfstandig wonende mensen met de longaandoening COPD.

Wordt dagbehandeling vergoed?
Om een vergoeding te krijgen voor dagbehandeling, heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dat kan via uw huisarts of specialist, maar wij kunnen het ook voor u regelen als we over uw medische informatie beschikken.

Corrie Willemsen en Mevrouw Geertsma 2 - klein.JPG


Naar de dagbehandeling
Dagbehandeling houdt in dat u wekelijks een dag of dagdeel naar onze revalidatielocatie in Wolvega, LindeStede komt. U kunt op eigen gelegenheid naar de woonzorglocatie komen, maar we kunnen ook taxivervoer voor u regelen. Tijdens de behandeling krijgt u, indien gewenst, ondersteuning van onze zorgmedewerkers en kunt u aansluiten bij de lunch: een uitgebreide broodmaaltijd. Tussendoor is er koffie en thee. Wilt u even uitrusten? Dan kunt u plaatsnemen in een comfortabele ruststoel.

De behandeling kan bestaan uit:

De specialist ouderengeneeskunde is uw hoofdbehandelaar.

Dagbehandeling, iets voor u?
Wilt u weten wat de dagbehandeling voor u kan betekenen? Of wilt u alvast een keer kennismaken? Neem gerust contact op met ons Klantadviescentrum.

Scrollen