Meriant

Vierjarige Sven verrast bewoners Meriant met ijsjes

Gisteravond werd verzorgende Ypie de Jong gebeld door Pascal Jonkers, de vader van de vierjarige Sven. Sven wilde graag ijsjes uitdelen met het warme weer. En hij had bedacht dat hij dit bij de oude mensen wilde doen. “Het idee zat zomaar in mijn hoofd”, zegt Sven stoer.

“Gister deelde hij al ijsjes uit bij woonzorgcentrum LindeStede”, vertelt zijn vader. "Dat was zo leuk, toen dachten we, dat gaan we ook bij BerkenStede doen." Zijn ‘omi’ woonde bij Meriant en nog steeds bezoekt Sven graag de naastgelegen dierenweide. Sven vindt een bezoekje aan de ouderen gezellig en de ouderen genieten ook zichtbaar van hem.

“Jij bent een leuk jongetje”, geeft een oude dame aan als ze het ijsje in ontvangst neemt. De bewoners prijzen de kleine Sven voor zijn mooie idee. De ijsjes waren lekker verfrissend, al geven de meesten aan dat het binnen goed uit te houden is met de warmte. Ook SBS6 besteedde in de late uitzending van Hart van Nederland aandacht aan het initiatief van Sven. Hierdoor werd de actie van Sven nog specialer. 

Naar de uitzending: https://youtu.be/8UB0d1Zjz9M