Meriant

Beleeftuin LindeStede genomineerd voor Groene Lintje 2019

De Beleeftuin bij LindeStede is genomineerd voor het Groene Lintje van 2019. GroenLinks Weststellingwerf reikte deze prijs uit in het kader van Wereld Milieu dag op vrijdag 7 juni. De Beleeftuin laat bewoners genieten van de natuur en het buitenleven.

GroenLinks Weststellingwerf reikte in het kader van Wereld Milieu dag op vrijdag 7 juni voor de achtste keer het Groene Lintje uit. Dit is een onderscheiding voor mensen of organisaties die zich inzetten voor natuur en milieu. GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere gemeente en geeft graag een pluim aan anderen die dat ook belangrijk vinden.

Voor 2019 maakten opnieuw drie genomineerden kans op het Groene Lintje. Eind april deed GroenLinks een oproep aan inwoners van Weststellingwerf om kandidaten aan te dragen voor het Groene Lintje 2019. De jury, waarin ook de winnaar van vorig jaar, koos uit deze aanmeldingen drie genomineerden die het verdienen om extra in het zonnetje gezet te worden. De genomineerden waren: Energie Coöperatie De Toekomst in Steggerda, Melkveehouderij Maatschap van Dijk-Landman in Oldelamer en de Beleeftuin van woonzorgcentrum LindeStede in Wolvega. Maatschap van Dijk-Landman in Oldelamer won de prijs.

De Beleeftuin
De Beleeftuin bij LindeStede is aangelegd om bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers meer te laten genieten van de natuur en het buitenleven. Voor veel bewoners vormt het buitenleven een belangrijk deel van hun verleden. Je kunt er wandelen, maar er is meer te doen. Mensen kunnen fruit plukken, groenten verbouwen, oefeningen doen met beweegtoestellen en deelnemen aan activiteiten. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom in de Beleeftuin.