Meriant

Roparun doneert koppelbedden aan Meriant

Vrijwilligersorganisatie Roparun doneert drie koppelbedden voor verschillende afdelingen van ouderenzorgorganisatie Meriant. Een koppelbed sluit naadloos aan op het bed in het woonzorgcentrum, waardoor mensen in de laatste levensfase letterlijk de warmte voelen van hun naasten. LindeStede ontvangt twee koppelbedden en ook Coornhert State heeft een koppelbed gedoneerd gekregen.

Elkaars warmte voelen
Een koppelbed is een speciaal door een meubelmaker vervaardigd bedframe met een matras die naadloos aansluit op bijvoorbeeld een bed in het zorgcentrum / hospice, een ziekenhuisbed of een bed in de thuissituatie. Er ontstaat dan een volwaardig tweepersoonsbed. Hierdoor wordt het mogelijk dat mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte kunnen voelen. Geliefden kunnen intiem samen zijn, kinderen bij hun ouders of ouders bij hun kind.

Eén bed komt op palliatieve afdeling de Kuunder in LindeStede, de tweede zal flexibel inzetbaar zijn in LindeStede. En ook woonzorgcentrum Coornhert State in Heerenveen krijgt een koppelbed. Vrijwilligersorganisatie Roparun stelt de koppelbedden beschikbaar aan hospices, zorgcentra en ziekenhuizen.

Roparun
Roparun haalt het benodigde geld op met vrijwilligers tijdens het Pinksterweekend. Maar liefst 368 teams rennen dan in estafettevorm (8 lopers) van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waar de finish is. Hiermee verdienen ze ruim 5 miljoen euro per jaar. Geld dat al 28 jaar besteed wordt aan vele projecten binnen de palliatieve zorg, waaronder de koppelbedden.

Foto: Lenus van der Broek