Meriant

Patiënten revalidatie verhuisd naar nieuwbouw De Linde bij Tjongerschans

De patiënten van de revalidatie afdelingen van Anna Schotanus en LindeStede zijn vandaag verhuisd naar De Linde bij ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. De Linde is het expertisecentrum voor medisch specialistische ouderenzorg, waar Meriant en Tjongerschans nauw met elkaar samenwerken in de zorg voor ouderen.

Spannende dag

Vandaag zijn de patiënten van revalidatie afdelingen de Schakel in Anna Schotanus en de Tjonger in LindeStede verhuist naar De Linde bij Tjongerschans in Heerenveen. ​"Het is best een spannende dag, maar ik laat het maar over me heen komen", zegt mevrouw Stoelwinder-Broers, patiënt van afdeling de Schakel in Anna Schotanus. De ochtend begon met het inladen van de verhuisdozen en in de loop van de ochtend zijn de patiënten met taxibussen en een aantal ambulances vertrokken naar De Linde bij Tjongerschans. Een hele operatie, waar Meriant al een half jaar mee bezig is.

Uit logeren

"We hoeven maar een klein stukje te rijden, maar de rit was prachtig". Tijdens de rit werd er nog gezongen: "We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal". De patiënten reageerden enthousiast toen ze aankwamen bij de nieuwe locatie. "Heel mooi! Ik vind het fijn. Het is een mooie locatie en ik heb een mooi uitzicht. Het is net of je uit logeren bent" zegt mevrouw Stoelwinder-Broers met een glimlach. 

Samenwerking in De Linde

De Linde is de naam van het Expertisecentrum voor medisch specialistische ouderenzorg; een samenwerking van Meriant en Tjongerschans. Door nu naast elkaar in één gebouw te werken en gebruik te maken van elkaars expertise kan een patiënt eerder van het ziekenhuis naar de revalidatie. De ligduur van een patiënt in het ziekenhuis wordt daarmee verkort en dat is gunstig voor het functioneren van de patiënt. De revalidatie van Meriant heeft andersom de medische expertise van het ziekenhuis als het ware in huis en kan daar wanneer dat nodig is een beroep op doen. In het expertisecentrum werken de organisaties naast elkaar.