Meriant

Brand huiskamer BerkenStede snel onder controle

Donderdagmiddag brak er brand uit in het plafond van een huiskamer in BerkenStede. Waarschijnlijk is de brand door kortsluiting ontstaan. Dat wordt op dit moment onderzocht. Bewoners waren koffie aan het drinken in de huiskamer toen de brand uitbrak. Het BHV-team van medewerkers was snel paraat en heeft zeer adequaat gehandeld.

Schrik zat er goed in
De schrik zat er goed in bij bewoners en medewerkers toen de brand uitbrak. Het BHV-team kon de bewoners snel evacueren. De medewerkers en hulpdiensten hebben uitstekend gehandeld. Ook de brandweer complimenteerde het snelle handelen van alle medewerkers. Gelukkig heeft niemand lichamelijk letsel opgelopen, maar iedereen is wel geschrokken. De medewerkers hebben gezorgd voor opvang van de bewoners. Er is alleen materiële schade aan het plafond.

Onderzoek en evaluatie
We laten onderzoeken hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Daarnaast gaan we de hulpverlening met de betrokkenen evalueren. De huiskamer zal ongeveer een week buiten gebruik zijn. In BerkenStede zoeken de medewerkers nu naar een alternatieve ruimte. Het plafond van de huiskamer wordt dan gerepareerd.

Weer bijeenkomsten brandpreventie
We hebben al regelmatig bijeenkomsten gehad over brandpreventie. Dit incident is aanleiding om deze bijeenkomst voort te zetten met bewoners, bewoners van de aanleunwoningen, medewerkers en vrijwilligers. We gaan dan met elkaar bespreken hoe we brand zo veel mogelijk kunnen voorkomen.

Foto: Rene Wiegmink