Meriant

De Stiekelpolle: nieuwe dagbesteding in WilgenStede

In woonzorgcentrum WilgenStede in Wolvega is een nieuwe dagbestedingslocatie gestart: De Stiekelpolle. Op maandag 25 februari 2019 kwamen wethouder Hanneke Zonderland en ambtenaar Mandy Smit op bezoek bij de dagbesteding.

De Stiekelpolle is een dagbestedingslocatie in WilgenStede voor mensen rond de 60 / 70 jaar die dagstructuur en daginvulling zoeken. Maar ook voor mensen met (beginnende) dementie. Dit alles in samenspraak met de bewoners, mantelzorgers, familie en het sociale netwerk.

Gezellige sfeer en activiteiten
Wethouder Hanneke Zonderland en ambtenaar Mandy Smit kwamen maandagochtend 25 februari een kijkje nemen. Zij waren vooral onder de indruk van de gezellige sfeer en de activiteiten. De activiteiten die WilgenStede biedt zijn bijvoorbeeld bloemschikken, schilderen en houtbewerking. Maar ook werken in de tuinen en planten verzorging. Ook zijn er sport- en bewegingsactiviteiten en biljarten en koersbal.

Meedoen met dagactiviteiten
Voor deelname aan de dagactiviteiten op maandag, woensdag en vrijdag is een indicatie dagbesteding vereist. Deze kan aangevraagd worden bij het WMO-loket van het gebiedsteam van de gemeente. Meer informatie: telefoon 0561 - 72 88 32.

(Fotografie: Lenus van der Broek)

  • DSC_8004.jpg
  • DSC_7993.jpg
  • DSC_7996.jpg
  • DSC_8009.jpg