Meriant

Gezamenlijke banenmarkten voor Meriant, Talant en Alliade

De zorg kent grote personeelstekorten. Het wordt steeds lastiger om goede en gekwalificeerde medewerkers te vinden. Daarom slaat Talant de handen ineen met ouderenzorgorganisatie Meriant en moederconcern Zorggroep Alliade. Zij organiseren samen banenmarkten om geïnteresseerden en werkzoekenden op een leuke en laagdrempelige in contact te laten komen met werken in de zorg. Vorig jaar hebben de banenmarkten bij Talant meer dan 50 mensen een baan opgeleverd. In totaal zijn er zeven gezamenlijke banenmarkten, waarvan de eerste twee op dinsdag 12 februari. Meriant staat deze dag in Heerenveen op de banenmarkt.

Laagdrempelig in contact

Die dag trappen de zorgorganisaties af bij het hoofdkantoor van Alliade (Trambaan 10) in Heerenveen en Talantlocatie De Ljurk (De Ljurk 4) in Dokkum. Iedereen is welkom om kennis te komen maken met de organisaties en eventueel ter plekke een sollicitatiegesprek aan te gaan. Adviseur arbeidsmarktcommunicatie Robert de Ruijter van Zorggroep Alliade: ‘Deze manier van werken past goed bij de huidige tijd. Bij de eerste kennismaking voelen potentiële kandidaten en de leidinggevenden al aan of er een klik is met elkaar. Als dan ook de kandidaat over de juiste papieren beschikt kunnen we snel handelen en iemand welkom heten in een van onze organisaties. Ik raad iedereen dan ook aan een cv mee te nemen!’ 

Verschillende vacatures

Meriant is in Heerenveen op de banenmarkt aanwezig om verzorgenden IG en verpleegkundigen te werven. Gehandicaptenzorgorganisatie Talant is doorlopend op zoek naar begeleiders, en naar begeleiders voor de zomerperiode en in de weekenden. Alliade heeft de deuren open staan voor huishoudelijk medewerkers en vakantiekrachten. Deze medewerkers kunnen weer worden ingezet bij onder andere Talant en Meriant.

Meer informatie over de banenmarkten is te vinden via www.talant.nl/banenmarkten