Meriant

Grietje van Buiten nieuwe directeur Meriant

Meriant is verheugd al zo snel de opvolger van directeur Hugo Broekman bekend te kunnen maken. Op 1 februari 2019 wordt Grietje van Buiten directeur van Meriant.

Grietje is nu nog lid van het bestuurlijk en managementteam en sectormanager bij ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Daar is ze onder meer verantwoordelijk voor de 'beschouwende vakken', zoals (het centrum voor) geriatrie en reumatologie, cardiologie, interne geneeskunde en revalidatiegeneeskunde. Ze heeft dus veel ervaring in de ouderenzorg.

Grietje kent Meriant heel goed, onder andere door haar betrokkenheid bij het expertisecentrum voor medisch-specialistische ouderenzorg, dat het ziekenhuis en Alliade/Meriant samen bouwen (en dat binnenkort klaar is). De afgelopen jaren heeft ze in deze rol veel samengewerkt met Mieke Draijer, Hugo Broekman en andere collega's van Meriant en Alliade.

Grietje heeft veel ervaring in het werken in de zorg. Ze is haar loopbaan gestart als ziekenverzorgende en later verpleegkundige en heeft zich – met die ervaring als basis – altijd ingezet voor kwaliteitsverbeteringen in de zorg. Grietje is bedrijfskundige, heeft een post-masteropleiding op het gebied van Strategische innovatie in cure en care afgerond, evenals de topclass voor (toekomstige) directeuren en bestuurders in de zorg.

Afgelopen week heeft Grietje kennisgemaakt met de leden van de ondernemingsraad en de centrale cliëntenraad van Meriant en met een vertegenwoordiging van het MT van Meriant. Zij hebben unaniem positief geadviseerd over haar benoeming tot directeur bij Meriant. Ook haar collega-directeuren bij Alliade en de leden van de concernstaf zijn blij met haar komst.

Dit alles betekent dat wij het vertrek van Hugo eind december met een heel gerust hart tegemoet zien. Vanaf 1 december is Gerry de Valk tijdelijk interim-directeur, zij vervult die rol tot 1 februari 2019. Dan start Grietje van Buiten.

Erik Kuik en Wilfred Juurlink