Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Uitnodiging: Thema-avond ‘Natuurbeleving en dementie’

Op 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Rond deze dag wordt in heel de wereld aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact van deze ziekte voor de betrokkenen.

Meriant organiseert daarom op donderdag 20 september een thema-avond ‘Natuurbeleving en dementie’ in BerkenStede, Hortensiastraat 49 in Wolvega. De ontvangst is vanaf 16:30 uur. Het programma start om 17.00 uur en duurt tot ca. 20.45 uur. Omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving prof. dr. Agnes van den Berg van Natuur voor mensen trapt af met de inspirerende lezing ‘Groen heeft geen bijwerkingen’.

Vervolgens kunt u deelnemen aan twee van de volgende vijf workshops:

  • Natuur en gezondheid; een waardevolle bijdrage voor de zorg door Wim Meijberg van IVN Natuur educatie.
  • Vitaliteitsworkshop door Olga Commandeur. Op een speelse humoristische wijze leer je veel over jezelf en het belang van bewegen.
  • Buurtsportwerk stimuleert iedereen in Weststellingwerf mee te doen met bewegen.
  • Kunstenaar de heer Hooymeijer laat u op een fantasierijke manier kennis maken met de wonderen van de natuur.
  • Creatief tuintherapeut van Botanische tuin De Kruidhof geeft een inspirerende workshop over de werking van kruiden.

Ook in de hal ervaart u het thema ‘Natuurbeleving en dementie’. Meriant nodigt medewerkers, bewoners, familie en mantelzorgers uit de buurt van harte uit. Maar ook zorgprofessionals, vrijwilligers en beleidsmakers zijn van harte uitgenodigd. Meriant zorgt gedurende de avond voor de nodige hapjes en drankjes.

Aanmelden en meer info
Heeft u interesse in deze thema-avond? Meldt u dan uiterlijk 14 september 2018 aan via secretariaat@meriant.nl of telefoon (0561) 69 45 50. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Scrollen