Meriant

Gespreksgroep voor partners van jong-dementerenden waardevol

De gespreksgroep voor partners van jong-dementerenden in de regio Weststellingwerf komt regelmatig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen. Als afsluiting van het afgelopen seizoen was er een gezellige middag in de achtertuin van casemanager dementie Iety Hullegie van Meriant.

Gesprekgroep
In het najaar van 2017 heeft Iety Hullegie een gespreksgroep opgericht voor partners van relatief jonge mensen, die een vorm van dementie/parkinson hebben. Ongeveer een maal per zes weken komen zij bij elkaar in ’t Punt in Wolvega. De partners delen hun ervaringen, vertellen over de moeilijkheden die ze tegenkomen en over de oplossingen die ze zoeken. Hoe reageert de buitenwereld op de partner met dementie? Hoe ga je met bepaald gedrag om? En welke stappen zet je in dit verschrikkelijke proces? Allemaal vragen die aan de orde komen in de gespreksgroep.

Ondersteuning bij dementie
Een casemanager dementie bezoekt mensen met een beginnende vorm van dementie bij hun thuis.  Iety Hullegie van Meriant werkt in de regio Weststellingwerf. In de gemeente Heerenveen is Mariecke Mooi werkzaam als casemanager dementie. Ze geven advies, begeleiden in het proces en bieden een luisterend oor. De casemanagers bekijken de situatie en adviseren over eventuele stappen. Partners ervaren dit als zeer waardevol. Zij worden geconfronteerd met deze ziekte en weten dan vaak niet hoe het verder moet.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van ondersteuning bij dementie? Klik dan hier of bel het Klantadviescentrum, telefoon 088 – 603 03 35.