Meriant

Meriant ontvangt bijdrage Rabobank Coöperatiefonds voor Beleeftuin LindeStede

Meriant heeft een bijdrage gekregen van 1.000 euro vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Het bedrag is bedoeld voor de aanschaf van bankjes in de Beleeftuin van woonzorgcentrum LindeStede in Wolvega.

Buitenleven ervaren in Beleeftuin
Veel bewoners van Meriant zijn opgegroeid in de dorpen rondom Wolvega en hebben belangrijke herinneringen aan het buitenleven. Meriant wil daarom dit buitenleven meer bereikbaar maken en ook naar binnen halen. De Beleeftuin bij LindeStede is hier een belangrijk onderdeel van. “We zijn erg blij met de steun die we krijgen van de Rabobank voor de aanschaf van bankjes”, aldus Debora Meester, vrijwilligerscoördinator van Meriant. “Op 20 september zal de Beleeftuin worden geopend en wordt dan toegankelijk voor bewoners, familie, vrijwilligers, buurtgenoten en verder iedereen die belangstelling heeft.”

Coöperatiefonds vergroot leefbaarheid
Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale, maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.