Meriant

Meriant opent de deuren in Week van Zorg en Welzijn

Van 12 tot en met 17 maart is het de Week van Zorg en Welzijn. Het thema dit jaar is: Maak kennis met kunde. Meriant opent haar deuren op zaterdag 17 maart en organiseert diverse leuke activiteiten. Ook zijn er een aantal meeloopdagen voor mensen die interesse hebben in werken in de ouderenzorg.

Meriant houdt open dag op een groot aantal locaties. Op zaterdag 17 maart van 13:00 - 16:00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje bij de woonzorgcentra van Meriant te komen nemen. Er is van alles te doen: een geheugenkoor, het huisdierenproject Stabij (zie hoe veel dieren voor bewoners kunnen betekenen!), een duofietsdemonstratie, theater Veder, muziek, de beeldfiets, workshops, presentaties van studenten die een speciaal ziektepak laten zien, rondleidingen en nog veel meer! Op de locaties Lindestede in Wolvega en Anna Schotanus in Heerenveen zijn tijdens de Open Dag ook docenten en studenten van het Friesland College aanwezig om informatie te geven over leren in de praktijkroute.

Het thema ‘Maak kennis met kunde’ is niet voor niets gekozen. De arbeidsmarkt in de zorg wordt in heel Nederland steeds krapper. Er komen steeds meer ouderen en de zorg wordt steeds complexer. Daarom wil Meriant in de week van Zorg en Welzijn laten zien wat werken in de ouderenzorg inhoudt.

Bent u zich aan het oriënteren in het zorgaanbod in de regio, bent u benieuwd wat wonen bij Meriant inhoudt of bent u op zoek naar een functie in de zorg? Of wilt u gewoon eens binnen komen kijken? Kom vooral langs! Er worden diverse interessante activiteiten georganiseerd en voor wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen de zorg zijn er meeloopdagen georganiseerd. U kunt een dagdeel meedraaien in een van onze teams van woonzorgcentra Anna Schotanus (donderdag 15 maart) of LindeStede (vrijdag 16 maart). Hiervoor moet u zich wel aanmelden. Kijk voor meer info op www.meriant.nl/weekvanzorgenwelzijn.

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus.

Het volledige activiteitenoverzicht vindt u ook op www.meriant.nl/weekvanzorgenwelzijn