Meriant

Serviceclub Weststellingwerf schenkt opbrengst Hayo van Wolvega Bier aan Meriant voor Beleeftuin

De op 8 juli 2017 gestarte verkoop van “Hayo van Wolvega Bier” door de Serviceclub Weststellingwerf heeft een voorlopige opbrengst opgeleverd van €2.500. Het bedrag wordt besteed aan de Beleeftuin van woonzorgcentrum LindeStede van Meriant te Wolvega.

Op 13 december 2017 boden Roeland Bakker en Jan Bakker van de Serviceclub dit bedrag aan aan Hugo Broekman, directeur Meriant en vrijwilligerscoördinator Debora Meester.

Serviceclub Weststellingwerf heeft de afgelopen maanden via allerlei activiteiten het “Hayo van Wolvega Bier” aan de man gebracht. Van elk flesje dat is verkocht is de uiteindelijke opbrengst ten goede gekomen aan de schenking die de Serviceclub heeft gedaan aan LindeStede, ten behoeve van de Beleeftuin.

Grijs, Groen, Gelukkig
De Beleeftuin is een van Meriants activiteiten van Grijs, Groen en Gelukkig. Dit landelijke project van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) laat ouderen meer genieten van natuur, beweging en buitenlucht. Meriant is een van de ‘koplopers’. Veel bewoners van Meriant zijn opgegroeid in de dorpen rondom Wolvega en hebben belangrijke herinneringen aan het buitenleven.

Hayo van Wolvega Bier
De verkoop van het “Hayo van Wolvega Bier” gaat gewoon verder. Serviceclub Weststellingwerf heeft nog een groot aantal goede doelen voor ogen. Op de website www.ridderhayo.nl is alle informatie te vinden over het “Hayo van Wolvega Bier”, de geschiedenis van Ridder Hayo en natuurlijk hoe het bier te bestellen is.

V.l.n.r..: Debora Meester (Meriant), Jan Bakker (SCW), Hugo Broekman (Meriant), Roeland Bakker (SCW) en Cock Meijer (SCW). (Foto: Lenus van der Broek)