Meriant

Sfeer en gezelligheid

Naast de technische aspecten van de woning vinden we sfeer, gezelligheid en uitstraling belangrijk. De ene bewoner heeft wat meer behoefte aan rust en beschutting, de ander wil wat meer onder de mensen zijn en zoekt gezelligheid. De ene persoon is mobiel, de ander is aangewezen op hulpmiddelen zoals een rolstoel. In het interieur, het restaurant en de tuinen houden we rekening met al deze verschillende wensen. Zo kan iedereen hier op zijn of haar manier van genieten.

Er komen gezellige binnen- en buitenplekken met een mooi uitzicht, rustige zitplekken en bewegingstoestellen voor bewoners én bezoek. Het restaurant biedt plek voor een grote groep en heeft privéplekken om samen met een familielid een kop koffie te drinken. Ook vinden hier activiteiten plaats zoals kerstvieringen en kooroptredens. We heten de aanleunbewoners en omwonenden van harte welkom in deze gezamenlijke binnen- en buitenruimtes. Zij brengen op die manier veel gezelligheid en activiteiten met zich mee en dat maakt het mogelijk om op een leuke manier contacten op te doen.  

Hofjesstructuur

Voor de inrichting van de tuinen is de toekomstige bewoner het uitgangspunt, daarom betrekken we ook hier de cliëntenraad en aanleunbewoners in het proces. Er is in het ontwerp van Marijke Hiem ruimte voor veel groen, beweging en activiteiten. Marijke Hiem krijgt diverse hofjes met elk een eigen karakter en doel. Bij het restaurant is er straks een horecaplein waar je met mooi weer heerlijk buiten zit. Samen met de werkgroep is er ook een activiteitenplein bedacht, met toestellen voor verschillende oefeningen. De beweegtoestellen zijn bedoeld voor bewoners, maar ook voor de buurt en (klein)kinderen.

Bomen en beplanting

De tuinarchitecten van Donkergroen hebben specifieke bomen, waterelementen en beplanting uitgekozen. De kleuren van de vaste planten passen bij de groepen van dat deel van Marijke Hiem. Roze bloemen bij de ene woongroep, blauwe planten bij de andere, geel of groen rondom de andere gebouwen. Zo komen alle kleuren van binnen ook buiten weer terug. 

Groene vingers

Aan de echte tuiniers is ook gedacht. Doordat de moestuinbakken op werkhoogte zitten, kan men gemakkelijk de groentes en kruiden verzorgen. Tussen de hofjes komen wandelpaden, vrij van obstakels en met een vlakke bestrating, zodat rolstoelen en rollators er makkelijk overheen kunnen. ‘Onderweg’ is er van alles te ruiken en te zien door de kleurrijke beplanting. In de hofjes zelf zijn zitjes en bankjes aanwezig. De leden van de tuinwerkgroep verheugen zich op een mooie buitenruimte voor alle bewoners én hun bezoek!