Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Friese Staten – kleinschalig en huiselijk

Friese Staten, sinds januari 2020 onderdeel van Meriant, biedt aangename woonzorg voor mensen met dementie, Alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies, die niet meer thuis kunnen wonen.

Kleinschalig, huiselijk wonen
Voor mensen met geheugenproblemen is het extra belangrijk om in een vertrouwde omgeving te wonen. Op een plek waar iedereen dezelfde taal spreekt, dichtbij familie en vrienden. Zo is in 2010 de Friese Staten ontstaan: kleinschalige woonzorglocaties waar zorgmedewerkers professionele, liefdevolle zorg bieden in een huiselijke omgeving. Passend bij de wensen en leefwijze van bewoners.

Gezellige activiteiten
Gezellig samenzijn moedigen we bij de Friese Staten van harte aan. Medebewoners treffen kan in een van de knusse huiskamers (elke State heeft er twee). Hier worden regelmatig gezellige activiteiten georganiseerd. U bepaalt zelf hoe uw dag eruitziet. Familieleden en naasten zijn natuurlijk altijd welkom! Op elke locatie is er volop gelegenheid om te ontspannen of actief bezig te zijn. U stapt bij ons zo de natuur in! Bovendien hebben al onze Staten een prachtige tuin, waar het heerlijk vertoeven is.

Sneek, Drachten, Wolvega en Stiens
Friese Staten bestaat uit 4 woonzorglocaties: Tinga State in Sneek, Lanen State in Drachten, Puccini State in Wolvega en Hayema State in Stiens. Alle vier de locaties zijn gelegen in een woonwijk, dichtbij de natuur. De mooie karakteristieke panden zijn ruim en slim ingedeeld, met de gemakken van een moderne zorginstelling. Bewoners hebben hun eigen appartement/studio met een zit-/slaapkamer en badkamer. Elke State heeft ruimte voor 19 tot 20 bewoners.

Meer weten over de locaties?

Scrollen