Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Samen fietsen

Meriant biedt de bewoners de mogelijkheid om op de duofiets of de rolstoelfiets naar buiten te gaan. Dit kan samen met een vrijwilliger, mantelzorger of medewerker.

Waarom een duofiets
Samen met een vrijwilliger, mantelzorger of medewerker kan de bewoner een fietstocht maken. Het grote voordeel van de duofiets is dat de wereld van de bewoners ineens een stuk groter is. Bovendien is het goed om buiten te zijn en om voldoende te bewegen. Wat is er mooier om gezellig samen te zitten en bijvoorbeeld je ouderlijk huis weer te zien, of de plek waar je met je partner hebt gewoond? De duofiets is speciaal voor mensen die graag fietsen maar dit zelf niet meer kunnen. De fiets is uitgerust met een elektrische trapondersteuning. Hierdoor kan de bewoner meetrappen, maar is dit niet noodzakelijk.

Waarom een rolstoelfiets
Bij de rolstoelfiets kan de passagier in de eigen rolstoel blijven zitten. Vrijwel elke handbewogen rolstoel wordt door een persoon zeer eenvoudig en snel op het kantelbare plateau van de rolstoelfiets gereden en vastgezet. Ook de rolstoelfiets heeft elektrische trapondersteuning.

Kwaliteit
Op een duofiets zit je niet achter elkaar zoals bij een tandem, is er meer stabiliteit, een lage instap en kan je gezellig met elkaar praten. Bij een rolstoelfiets zit je wel achter elkaar. Vrijwilligers, mantelzorgers en medewerkers krijgen een training om te fietsen met een duofiets of rolstoelfiets.

Fietsen via de WMO
Inwoners uit Wolvega en omgeving kunnen de fietsen ook gebruiken via de WMO. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden en dan ontvangen zij van Meriant rij-instructies over de duofiets en de rolstoelfiets.

Duofietsen/rolstoelfietsen iets voor u of een van uw cliënten/bewoners?
Meld uw cliënt aan op het hiervoor bestemde formulier op internet. Begeleiders krijgen instructies over het gebruik van de duofiets en maken een proefrit.

Scrollen