Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Ik wil advies

Heeft u een vraag? Wellicht kunt u het antwoord op deze pagina vinden. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u advies? Bel dan gerust ons Klantadviescentrum. Wij helpen u graag verder.

Biedt Meriant kleinschalig wonen?

Ja, Meriant biedt kleinschalig wonen. Kleinschalig wonen houdt in dat u met een kleine groep (8 tot maximaal 14 personen) woont, maar tegelijkertijd uw eigen leven en leefstijl voortzet. U wordt ondersteund door een vast team verzorgenden, verpleegkundigen en huishoudelijk medewerkers, zodat er altijd een vertrouwd gezicht aanwezig is.

Mijn partner wordt erg vergeetachtig. Kan Meriant hierin ondersteuning bieden?

Onze casemanager dementie kan u en uw partner ondersteunen bij (een vermoeden van) dementie. Tevens kan uw partner bij ons terecht voor behandeling. Voor meer informatie over de behandeling bij dementie en vergeetachtigheid kunt u contact opnemen met onze Behandeloffice.

Kan ik revalideren bij Meriant?

Ja, u kunt ook revalideren bij Meriant. Tijdens de revalidatieperiode wordt u ondersteund door een professioneel team van verzorgenden, verpleegkundigen en behandelaars. Het behandelteam heeft veel specifieke kennis van ziektebeelden die voorkomen bij ouderen.

Hoe ziet mijn appartement eruit?

We vinden het belangrijk dat u zich veilig en thuis voelt. Daar doen wij ons uiterste best voor. Daarom zorgen wij voor een goed bed, gordijnen, vloerbedekking en een kledingkast. Heeft u zelf specifieke wensen voor de inrichting van uw appartement? Laat het ons dan weten. 

Wat kost het wanneer ik bij Meriant ga wonen?

De kosten voor het wonen bij Meriant hoeft u niet helemaal zelf te betalen. De meeste kosten worden vergoed uit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Wel wordt er een (verplichte) eigen bijdrage gevraagd. Dit bedrag is afhankelijk van uw inkomsten en uitgaven. Het innen van de eigen bijdrage wordt gedaan door het CAK. Op hetcak.nl kunt u berekenen hoeveel de eigen bijdrage ongeveer zal zijn.

 

Is er een wachtlijst?

Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te helpen.

Wat zijn de bezoektijden?

U kunt overdag en ’s avonds op elk gewenst moment visite ontvangen in uw appartement of in de openbare ruimtes. Er zijn geen bezoektijden. Vraag uw visite wel rekening te houden met de tijden waarop u bijvoorbeeld wilt rusten of een afspraak heeft met een van onze behandelaars.

 

Wat is er allemaal te doen bij Meriant?

Teveel om op te noemen! Meriant organiseert een breed scala aan gezellige activiteiten en ontspanningsmogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld handwerken, spelletjes spelen of dansen. Regelmatig organiseren wij leuke uitstapjes en excursies en natuurlijk kunt u ook deelnemen aan vieringen rondom Sinterklaas, Kerst, Pasen en/of Oud & Nieuw.

Ik ga bij Meriant wonen. Mag mijn partner meeverhuizen?

Ja, uw partner mag meeverhuizen. Ook als hij/zij geen zorgindicatie heeft. Uiteraard moet er wel een tweekamerappartement beschikbaar zijn. Het kan zijn dat de wachttijd daardoor langer is. Indien uw partner mee wil verhuizen, kijken we samen naar een goede oplossing. Meer weten? Neem contact op met onze medewerkers van het Klantadviescentrum.

Mijn man heeft Korsakov. Kan hij bij Meriant worden verzorgd?

Ja. Wij hebben speciale woonzorgappartementen waar mensen met Korsakov wonen en verzorgd worden. Daarnaast bieden we behandeling en begeleiding aan bij diverse ziektebeelden, waaronder Korsakov.

ANDERS, namelijk

Wordt uw vraag niet genoemd in de opsomming? Neem dan contact op met onze medewerkers van het Klantadviescentrum.

Scrollen