Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Verpleegkundig specialist

De verpleegkundig specialist is een ervaren verpleegkundige met een masteropleiding. Dit betekent dat hij/zij verpleegkundige behandelingen mag combineren met medische behandelingen. De verpleegkundig specialist biedt ondersteuning en coaching, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van leven, ondanks dat u niet meer alles zelf kunt.

Wat is een verpleegkundig specialist?
De verpleegkundig specialist ondersteunt de specialist ouderengeneeskunde. Deze ondersteuning is hard nodig, want mensen worden steeds ouder, blijven langer zelfstandig thuis wonen en hebben complexere zorg nodig. De verpleegkundig specialist is bijna net zo deskundig als een arts. Hij/zij mag zelf medische en verpleegkundige behandelingen uitvoeren/overdragen en medicijnen voorschrijven.

Wat kan de verpleegkundig specialist voor u betekenen?
De behandeling van de verpleegkundig specialist is gericht op het behouden van uw zelfstandigheid. Naast medische zorg biedt de verpleegkundig specialist hulp en coaching bij het voorkomen van ziektes, leefstijl en het verbeteren van uw functioneren. Samen met u brengen we in kaart wat u, ondanks uw ziekte of beperking, zelf kan en welke hulp nodig is. Aan de hand daarvan stelt de verpleegkundig specialist een passend behandelplan op.

De verpleegkundig specialist van Meriant werkt nauw samen met uw specialist ouderengeneeskunde, praktijkverpleegkundige, diëtist, ergotherapeut, fysiotherapeut, geestelijk verzorger, logopedist, maatschappelijk werker en psycholoog. Samen vormen zij een multidisciplinair team. Zij zetten vanuit verschillende invalshoeken hun kennis en ervaring in. Hierdoor kunnen zorgvragen beter worden beantwoord.


 

Scrollen

Heleen Van Drunen

20210706 Heleen van Drunen.jpg
Functie: Verpleegkundig specialist ouderengeneeskunde
Registratie: BIG: 49006727330
Studie: Studie: Master Advanced Nursing Practice (MANP) aan de Hanzehogeschool. Cohort 2004- 2006.

Na deze studie en na registratie in het VSR (verpleegkundig specialisten register) ben je verpleegkundig specialist (VS).

De VS is bevoegd tot geneeskundig handelen in volle omvang. We werken onder supervisie van de specialist ouderengeneeskunde, wat inhoudt dat de VS tot zover zijn/haar bekwaamheid reikt, de medische zorg aan de bewoners/patiënten kan verlenen. 

Tijdens de opleiding en 6 jaar daarna heb ik gewerkt in een grote huisartsenpraktijk in Leeuwarden.

In 2012 heb ik de overstap naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gemaakt. Daar heb ik 3 ½ jaar gewerkt als verpleegkundig specialist op de poli en de afdeling orthopedie. Het leek me heerlijk om als VS heel afgebakend en specialistisch te werken, maar al snel miste ik het generalistische werken van de huisartsenpraktijk.

Intussen had ik veel te maken gekregen met de oudere en geriatrische patiënt. Eind 2015 besloot ik de overstap te maken naar de ouderenzorg. Binnen Meriant waren plannen in ontwikkeling om verpleegkundig specialisten in te gaan zetten en ik meldde me op het juiste moment op de juiste plaats.

Onze groeiende vakgroep VS bestaat inmiddels (mei 2019) uit 6 personen en breidt nog verder uit. We bieden samen met de specialisten ouderengeneeskunde de medische zorg.

Een prachtige, uitdagende en veelzijdige functie die nog volop in ontwikkeling is!

 

 

 

 

Ria Van der Vegt - Van den Akker

Ria van der vegt_Verpleegkundig Specialist.jpg
Functie: Verpleegkundig specialist
Aandachtsgebieden: Advies en behandelcentrum
Registratie: 4900 3227 330
Studie: HBO- Masteropleiding Advanced Nursing Practice Hanze Hogeschool Groningen

1980-1986: Verpleegkundige Coronary Care en medium Care ziekenhuis De Tjongerschans Heerenveen, 1989-2004 Hartrevalidatieverpleegkundige Diaconessenhuis Meppel, 2004-2008 Hartfalenverpleegkundige Diaconessenhuis Meppel, 2008-2010 Nurse practioner i.o. hartfalenpolikliniek Diaconessenhuis Meppel, 2010-2019 Verpleegkundig specialist chronische zorg bij somatische aandoeningen, 2019 - heden Verpleegkundig specialist Advies en behandelcentrum Meriant

De uitdaging in het werk ligt voor mij in het vergroten van de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. En hen, maar ook hun naasten, meer kracht te geven door veel te vertellen over hun ziekte en aandacht te besteden aan de lichamelijke en geestelijke gevolgen ervan.

Ik probeer door mijn verpleegkundige kennis en holistische visie een bijdrage te leveren. Bij deze visie staat de mens als één geheel centraal. Dus het lichaam en de geest.

Op deze manier probeer ik mensen meer te kunnen laten focussen op de dingen die goed gaan. Ik hoop dat mensen weer meer regie over hun leven én hun ziekte gaan ervaren.

Lisette Marinus – van der Kooij

20210706 Lisette Marinus.jpg
Functie: Verpleegkundige in opleiding tot specialist (vios)
Aandachtsgebieden: AGZ
Registratie: Verpleegkundig: 69913449230
Studie: HBO-V - Specialisatie endoscopieverpleegkunde - Specialisatie geriatrieverpleegkunde - Master Advanced Nursing Practice

Na omzwervingen in de keuken- en badkamerbranche (familiebedrijf) besloot ik op 34 jarige leeftijd het roer om te gooien en een opleiding tot verpleegkundige te gaan volgen. Na het afronden van mijn studie werkte ik de eerste 5 jaar op de poliklinische behandelafdeling van ziekenhuis Tjongerschans waar ik ook de specialisatie tot endoscopieverpleegkundige behaalde. Vervolgens maakte ik de stap naar de afdeling Klinische Geriatrie en specialiseerde ik me als geriatrisch verpleegkundige. Na hier 5 jaar te hebben gewerkt begon het weer te kriebelen: ik wilde me verder ontwikkelen in de geriatrie of gerontologie omdat mijn hart bij de veelzijdige ouderen(zorg) ligt. Toen er een vacature online kwam voor verpleegkundig specialist in de ouderenzorg twijfelde ik niet en schreef.