Meriant

Verpleegkundig specialist

De verpleegkundig specialist is een ervaren verpleegkundige met een masteropleiding. Dit betekent dat hij/zij verpleegkundige behandelingen mag combineren met medische behandelingen. De verpleegkundig specialist biedt ondersteuning en coaching, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van leven, ondanks dat u niet meer alles zelf kunt.

Wat is een verpleegkundig specialist?
De verpleegkundig specialist ondersteunt de specialist ouderengeneeskunde. Deze ondersteuning is hard nodig, want mensen worden steeds ouder, blijven langer zelfstandig thuis wonen en hebben complexere zorg nodig. De verpleegkundig specialist is bijna net zo deskundig als een arts. Hij/zij mag zelf medische en verpleegkundige behandelingen uitvoeren/overdragen en medicijnen voorschrijven.

Wat kan de verpleegkundig specialist voor u betekenen?
De behandeling van de verpleegkundig specialist is gericht op het behouden van uw zelfstandigheid. Naast medische zorg biedt de verpleegkundig specialist hulp en coaching bij het voorkomen van ziektes, leefstijl en het verbeteren van uw functioneren. Samen met u brengen we in kaart wat u, ondanks uw ziekte of beperking, zelf kan en welke hulp nodig is. Aan de hand daarvan stelt de verpleegkundig specialist een passend behandelplan op.

De verpleegkundig specialist van Meriant werkt nauw samen met uw specialist ouderengeneeskunde, praktijkverpleegkundige, diëtist, ergotherapeut, fysiotherapeut, geestelijk verzorger, logopedist, maatschappelijk werker en psycholoog. Samen vormen zij een multidisciplinair team. Zij zetten vanuit verschillende invalshoeken hun kennis en ervaring in. Hierdoor kunnen zorgvragen beter worden beantwoord.


 

Ria Van der Vegt - Van den Akker

Ria van der vegt_Verpleegkundig Specialist.jpg
Functie: Verpleegkundig specialist
Aandachtsgebieden: Advies en behandelcentrum
Registratie: 4900 3227 330
Studie: HBO- Masteropleiding Advanced Nursing Practice Hanze Hogeschool Groningen

1980-1986: Verpleegkundige Coronary Care en medium Care ziekenhuis De Tjongerschans Heerenveen, 1989-2004 Hartrevalidatieverpleegkundige Diaconessenhuis Meppel, 2004-2008 Hartfalenverpleegkundige Diaconessenhuis Meppel, 2008-2010 Nurse practioner i.o. hartfalenpolikliniek Diaconessenhuis Meppel, 2010-2019 Verpleegkundig specialist chronische zorg bij somatische aandoeningen, 2019 - heden Verpleegkundig specialist Advies en behandelcentrum Meriant

De uitdaging in het werk ligt voor mij in het vergroten van de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. En hen, maar ook hun naasten, meer kracht te geven door veel te vertellen over hun ziekte en aandacht te besteden aan de lichamelijke en geestelijke gevolgen ervan.

Ik probeer door mijn verpleegkundige kennis en holistische visie een bijdrage te leveren. Bij deze visie staat de mens als één geheel centraal. Dus het lichaam en de geest.

Op deze manier probeer ik mensen meer te kunnen laten focussen op de dingen die goed gaan. Ik hoop dat mensen weer meer regie over hun leven én hun ziekte gaan ervaren.