Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Psychologie

Ziekte, depressie, dementie, beroerte of een verhuizing naar een zorgcentrum kunnen u uit balans brengen. De psycholoog kan u helpen deze klachten vast te stellen, ze zelf te leren herkennen en ermee te leren omgaan.

Wat kan de psycholoog voor u betekenen?

Als er een moment komt waarop u niet goed weet hoe u verder moet in het leven, kunt u terecht bij de psycholoog. Denk daarbij aan aanpassingsmoeilijkheden na een verhuizing, verdenking van dementie, revalidatie na een beroerte, angsten, stemmingswisselingen, verwardheid, rusteloosheid en agressie. Onze psychologen zijn gespecialiseerd in hulpverlening aan cliënten met deze problematiek. Door zich in uw achtergrond, levensgeschiedenis en uw psychisch functioneren te verdiepen, komen zij tot een advies dat bij u past. Ook uw omgeving kan hierbij betrokken worden.

De behandeling is gericht op verbetering van uw kwaliteit van leven. Via onderzoek, gesprekken en observaties stelt de psycholoog een diagnose. Dit kan uitmonden in een advies, een individuele behandeling of in het opstellen van een begeleidingsplan. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de zorgmedewerkers en andere behandelaars.

Scrollen

Wieke Drewes

20210706 Wieke Drewes.jpg
Functie: GZ-psycholoog
Studie: Psychologie

Mijn studie psychologie heb ik gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2016 ben ik afgestudeerd en sindsdien werk ik met veel plezier in de ouderenzorg. Sinds december 2018 ben ik werkzaam bij Meriant, waar ik in april 2019 begonnen ben met de GZ-opleiding. 

Ik haal veel energie uit de diversiteit in problematiek en vraagstukken binnen de ouderenzorg, met een specifieke interesse in teambegeleiding, dementie en psychiatrie. 

Thessa Scholts

geenfoto-vrouw3.png
Functie: Psycholoog
Aandachtsgebieden: Ouderen, Dementie, GRZ
Studie: Psychologie, Neuroscience, Klinische Neuropsychologie

In 2013 ben ik begonnen aan de studie psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Dit heb ik in drie jaar afgerond waarna ik in Maastricht heb gewoond en de master Neuroscience heb afgerond. Intussen was ik verhuisd naar Groningen om daar te starten met de master Klinische Neuropsychologie. 

Door mijn stage ben ik in de verpleeghuissector terecht gekomen en ook niet meer weggegaan. De werking van het brein, met name de werking van een beschadigd brein, heeft mij altijd gefascineerd. Tezamen met mijn doel om ook mensen met hersenletsel kwaliteit van leven te bieden maakt dat werken in het verpleeghuis mij iedere dag weer energie geeft.

Tessa Odijk

20210706 Tessa Odijk.jpg
Functie: Orthopedagoog in opleiding tot orthopedagoog generalist

Na een studie psychologie ben ik als begeleider aan de slag gegaan op verschillende groepen van Talant. Vervolgens heb ik als zorgconsulent gewerkt bij het Zorgkantoor Zilveren Kruis. Tijdens mijn studietijd werkte ik als helpende in de ouderenzorg, dit maakte mij wel duidelijk bij welke doelgroep mijn hart lag. Nu werk ik als orthopedagoog op PG afdelingen van Anna Schotanus en van Lindestede. Hiernaast volg ik de opleiding tot orthopedagoog generalist.

Susan Schipperijn

20210706 Susan Schipperijn.jpg
Functie: Psycholoog
Aandachtsgebieden: Dementie
Studie: Psychologie

Na mijn studie psychologie heb ik thuiswonende mensen met dementie en hun naasten psychisch ondersteund en diagnostiek naar dementie uitgevoerd. Nu ben ik werkzaam bij Meriant waar ik mensen help met psychische problemen om te kijken naar de mogelijkheden om hun welzijn te verbeteren ondanks de beperkingen.