Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Logopedie

Goede communicatie, eten en drinken en vrij ademen zijn belangrijk voor iedereen. Onze logopedisten helpen volwassenen en kwetsbare ouderen bij problemen met spraak, stem, taal, lezen, gehoor, slikken, ademhalen en globusklachten (propgevoel of brok in de keel).

Wat kunnen onze logopedisten voor u betekenen?

Dat communiceren, eten en drinken en ademhalen niet vanzelfsprekend zijn, wordt vaak pas opgemerkt als zich problemen op dit gebied voordoen. Deze kunnen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een neurologische aandoening zoals beroerte, Parkinson of dementie. Maar ook COPD, astma en hyperventilatie kunnen een oorzaak zijn. Verder kan overbelasting een reden voor problemen zijn op het gebied van stem en ademhalen.

Deelgebieden waar onze logopedisten zich in gespecialiseerd hebben:

• Afasie: niet goed begrijpen of gebruiken van taal na een beroerte.
• Dysartrie: moeite met verstaanbaar spreken (spraakmotoriek).
• Dysfagie: slikproblemen als gevolg van een beroerte, Parkinson of dementie.
• Stemklachten en globusklachten (brok in de keel).
• Ademproblemen; met als specialisatie COPD, astma, hyperventilatie en disfunctioneel ademen.

De logopedist brengt samen met u de problemen in kaart en bekijkt hoe zij u het beste kan begeleiden. Dit kan zijn door middel van individuele therapie, advisering of groepsbehandeling. Daarbij maken wij gebruik van de nieuwste technologie en behandelmethodes, zoals larynxmanipulatie en biofeedback. Drie logopedistes zijn lid van Parkinsonnet. Alle logopedisten zijn lid van het kwaliteitsregister Paramedici.

 

Scrollen

Loes Meijer

Loes Meijer_logopedist.jpg
Functie: Adem- en Ontspanningstherapeut methode van Dixhoorn / Logopedist
Aandachtsgebieden: Neurologie (afasie, dysarthrie en slikstoornissen), stem, ademhaling/COPD, spanningsgebonden klachten
Registratie: Kwaliteitsregister Paramedici: 59900334691
Studie: VWO / Theaterschool / Logopedie / Adem- en Ontspanningstherapie

Ik vind het ontzettend boeiend om te werken met cliënten met een complexe zorgvraag. Je adviseert, behandelt en leeft mee met de mensen die hun zorg aan jou toevertrouwen. Ik werk hiervoor vaak samen met mantelzorgers en zorgprofessionals.

Ik ben gespecialiseerd in motiverende gesprekstechniek. Naast logopedist en adem- en ontspanningstherapeut ben ik ook trainer en gastdocent. Ik vind het erg leuk om twee verschillende beroepen te hebben.

Ik werk zowel binnen Meriant voor bewoners als buiten Meriant voor alle cliënten met een specifieke zorgvraag die past bij mijn expertises. Cliënten komen bij mij maar ik kan ook bij hen thuis komen. De cliënten die ik behandel zijn heel uiteenlopend. Ook qua leeftijd. Die varieert van 12 tot 104 jaar. Dat maakt mijn werk heel veelzijdig.

Janneke Kats

9960.jpg
Functie: Logopedist - aangesloten bij ParkinsonNet
Aandachtsgebieden: Neurologie (slikstoornissen, afasie (taal), dysartrie (spraak)), stem, chronisch hoesten, COPD/ademhaling, ziekte van Parkinson
Registratie: 09913933391 / Ingeschreven bij Kwaliteitsregister Paramedici / Lid NVLF / ParkinsonNet
Studie: HBO Logopedie

Sinds 2011 werk ik als logopedist bij Meriant. Tot op heden blijf ik mij breder en verder ontwikkelen om het beste uit de behandelingen te halen en kijken wat nog wél lukt voor de cliënt. Dat kan gaan over communicatie in brede zin maar ook over veilig slikken.

Naast logopedist werk ik ook als ademtherapeut (Adem- en Ontspanningstherapie, methode Van Dixhoorn) en ben ik gespecialiseerd in behandeling voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Ik werk op de locaties van Meriant en in de eerstelijns zorg. Cliënten komen vaak bij mij, maar als dat niet lukt kom ik bij de mensen thuis voor behandeling.

Gusta Brittijn-van der Ven

Gusta Brittijn_logopedist.jpg
Functie: Logopedist/ afasietherapeut
Aandachtsgebieden: Stem/spraak (dysartrie, taal (afasie), slikproblemen (dysfagie), ademhaling, COPD
Registratie: 59900443791
Studie: Windesheim Logopedie (1998), Neurologopedie, afasietherapeut (2010), specialisatie COPD

In 1998 ben ik als logopedist begonnen te werken. In eerste instantie word je als logopedist vrij algemeen opgeleid. Daarom ben ik gestart met verdiepingen. Specifiek op het gebied van volwassenen/ouderen en niet aangeboren hersenletsel.

In 2008 heb ik de opleiding gedaan voor neurologopedie en sta ik ingeschreven in het register voor afasietherapeuten.

Vanaf 2014 ben ik volledig op de afdeling Geriatrische revalidatiezorg van Meriant gaan werken, waar ik nog steeds met veel voldoening werk. Daar zijn we in 2018 gestart met een COPD afdeling en zodoende heb ik me ook verder gespecialiseerd in ademtherapie bij o.a. COPD. Daarnaast behandel ik de cliënten die voor revalidatie na hersenletsel zijn opgenomen,  of die  na een opname op de Geriatrie nog verder moeten revalideren.

Naast het afasieregister sta ik ingeschreven bij ParkinonNet, als Parkinsontherapeut en ben ik geregistreerd in het kwaliteitsregister.

Ik voel me erg betrokken bij mijn werk, zoek graag verdieping en doe mijn best om de kwaliteit van leven van mijn cliënten te verbeteren, daar waar ik van invloed kan zijn.

Jolein IJmker

0034.jpg
Functie: Logopedist
Aandachtsgebieden: Stem, spraak (dysartrie), taal (afasie), slikproblemen (dysfagie), ademhaling, kinesiotaping
Registratie: Kwaliteitsregister Paramedici : 99100879791 Lid Nederlandse Vereniging voor Logopedisten
Studie: Christelijke hogeschool Windesheim HBO-Logopedie (2016)

Van februari 2016 tot juli 2016 heb ik mijn eindstage binnen de Geriatrische revalidatiezorg van Meriant in LindeStede tot een goed einde gebracht. Daarna ben ik blijven plakken en werk ik tot op heden nog steeds met veel plezier op de GRZ.

Naast dat ik bij Meriant werk heb ik ook op diverse andere plekken in Nederland gewerkt, om meer ervaring op te doen en mijzelf te ontwikkelen als logopedist in de ouderenzorg. 

Tijdens de afgelopen jaren heb ik diverse cursussen gedaan gericht op neurorevalidatie, maar ook op ademhaling. 

Ik geniet van het moment met de cliënt; samen naar een doel toewerken en dit vieren bij het behalen, samen genieten van het geboekte resultaat of juist de diepgaande gesprekken over onderwerpen wat iemand bezighoudt. 
Mijn drijfveren als persoon en logopedist zijn; aandacht hebben voor de persoon, de juiste zorg op de juist plaats en de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken.
Ik word blij wanneer de cliënten weer hun favoriete maaltijd kunnen eten zonder problemen of weer kunnen deelnemen aan een gesprek met familie/vrienden etc.