Meriant

Fysiotherapie

Hebt u problemen met bewegen, gaat uw conditie achteruit of bent u bang om te vallen? Dan kunnen onze (geriatrie) fysiotherapeuten u helpen. De fysiotherapeuten van Meriant werken nauw samen met andere behandelaars, zodat ze u altijd de juiste zorg en behandeling kunnen bieden.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

De (geriatrie) fysiotherapeuten van Meriant zijn gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten met een hoge leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Ze hebben veel ervaring met het behandelen van specifieke aandoeningen, zoals CVA (hersenbloeding of beroerte), ziekte van Parkinson, dementie, duizeligheid, chronische longziekten (COPD),amputatie of orthopedische problemen (nieuwe heup of knie). De (geriatrie) fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het Geriatrie Netwerk Friesland en het ParkinsonNet.

De behandeling die u krijgt, wordt volledig afgestemd op uw klachten en wensen. Tijdens het eerste contact doet de fysiotherapeut een intakegesprek om uw hulpvraag in kaart te brengen en om een goed beeld te krijgen van uw persoonlijke omstandigheden, klachten, wensen, beweegpatroon en uw mogelijkheden om hierin veranderingen aan te brengen. Samen met u stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op. Tijdens het behandeltraject werkt u, door middel van oefeningen, instructies en adviezen, aan uw doel om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven functioneren.

 

Een afspraak maken met de fysiotherapeut

Afhankelijk van uw hulpvraag vindt de behandeling bij u thuis of in één van onze woonzorgcentra plaats. Wilt u weten wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

 

Ellen Woudstra-Hoekstra

Ellen_Woudstra_Fysiotherapeut_2346.jpg
Functie: Algemeen fysiotherapeut / Geriatriefysiotherapeut
Aandachtsgebieden: Ouderen, Ziekte van Parkinson, neurorevalidatie, medical taping, duizeligheidsklachten (BPPD en perifeer vestibulaire duizeligheid)
Registratie: Big-registratienummer: 39033881304 / AGB-code: 04106604
Studie: Fysiotherapie / Geriatriefysiotherapie

Ik werk sinds 1981 als fysiotherapeut in de ouderenzorg. Sinds 2012 ben ik ook afgestudeerd en werkzaam als geriatriefysiotherapeut. Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

Er is een hoop om van te genieten in het leven. Zeker wanneer je je goed voelt en zelfredzaam bent. Blijven bewegen is hiervoor heel belangrijk. Zeker wanneer je ouder wordt. Met mijn kennis en ervaring wil ik ouderen hier graag bij helpen.

Ik ben aangesloten bij Netwerk Geriatrie Friesland en ParkinsonNet.

Annigje Mensonides

Annigje_Mensonides_Fysiotherapeut_2366.jpg
Functie: Algemeen fysiotherapeut / Geriatriefysiotherapeut i.o.
Aandachtsgebieden: Ouderen, medical taping
Registratie: Big-registratienummer: 99066438904 / Agbcode: 04115977
Studie: Fysiotherapie / Geriatriefysiotherapeut

Ik ben in 2006 afgestudeerd als fysiotherapeut. Na verschillende waarnemingen en dienstverbanden in eerstelijnspraktijken ben ik in 2010 aangenomen bij Meriant.

Ik heb altijd al interesse in de ouderenzorg gehad. Het is voor mij een uitdaging om mensen in beweging te krijgen. Sommigen vinden het spannend om te bewegen, omdat ze niet meer zo soepel zijn. Maar bewegen verruimt je leven en niemand is te oud om te bewegen. Bovendien: oefening baart kunst. Het is mooi om te zien dat doelen worden behaald, hoe klein ze ook zijn.

Henriëtte Faber

Henriette Fabe_fysiotherapeut.jpg
Functie: Algemeen fysiotherapeut / Geriatriefysiotherapeut
Aandachtsgebieden: (Kwetsbare) ouderen, valpreventie, revalidatie en reactivatie na o.a operatie, medical taping
Registratie: Big-registratienummer: 19063497604 / AGB-code: 04111445
Studie: Bewegingswetenschappen / Fysiotherapie / Geriatriefysiotherapie

Na mijn studie bewegingswetenschappen ben ik de opleiding fysiotherapie gaan volgen. In 2005 ben ik afgestudeerd en kon ik meteen aan de slag bij Anna Schotanus. In 2013 heb ik de Geriatriefysiotherapie opleiding afgerond.

Het werken met ouderen geeft veel voldoening.  We werken intensief met elkaar samen om ervoor te zorgen dat cliënten zichzelf kunnen blijven redden. Het bevorderen en behouden van zelfstandigheid en zelfredzaamheid is belangrijk voor cliënten. Ieder mens wil zoveel mogelijk blijven doen wat hij altijd deed. Met gerichte oefentherapie werken we daar aan.

Ik ben aangesloten bij Netwerk Geriatrie Friesland.

Thessa Brandsma

Thessa_Brandsma_Fysiotherapeut_2359.jpg
Functie: Algemeen fysiotherapeut / Geriatriefysiotherapeut
Aandachtsgebieden: (Kwetsbare) ouderen, revalidatie en reactivatie na o.a. operatie, valpreventie, medical taping
Registratie: Big-registratienummer: 19062022404 / AGB-code: 04113832
Studie: Fysiotherapie / Geriatriefysiotherapie

In 2008 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken bij Anna Schotanus. In 2014 heb ik de opleiding geriatriefysiotherapie afgerond.

Het is belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk optimaal kunnen functioneren en plezier hebben in bewegen. Met mijn kennis en ervaring wil ik hen helpen om hun mobiliteit en zelfredzaamheid te behouden en/of te verbeteren.

Wijanne Hoogeveen

Wyanne Hoogeveen_fysiotherapeut.jpg
Functie: Algemeen fysiotherapeut
Aandachtsgebieden: Ouderen, neurorevalidatie, medical taping
Registratie: Big-registratienummer: 39915559704 / AGB-code: 04121750 / CKR geregistreerd
Studie: Fysiotherapie

In 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds 2014 ben ik werkzaam in de ouderenzorg.

Wat mij zo aantrekt in mijn werk is het samen met cliënten op zoek gaan naar bewegingsmogelijkheden en naar het verbeteren van hun bewegingen daar waar problemen optreden.

Door deze problemen op bijvoorbeeld het gebied van lopen te verbeteren, kunnen zij zolang mogelijk zelfstandig functioneren. Hiermee verbeteren we samen hun kwaliteit van leven.

Wietske de Jong

Wietske de Jong_fysiotherapeutv2.jpg
Functie: Fysiotherapeut
Registratie: Big.nr.: 29922952104
Studie: Fysiotherapie

In 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool te Groningen en sindsdien werkzaam in de ouderenzorg en eerstelijnszorg. Vanaf 2018 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij de woonzorgcentra en eerstelijnszorg van Meriant.

Fysiotherapeut zijn in de ouderenzorg is erg divers, de problematiek is erg complex en de cliënten zijn allemaal uniek.
Ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig in beweging blijven, als fysiotherapeut in de ouderenzorg zorg je er dan ook voor dat ouderen zo lang mogelijk met diverse klachten voldoende blijven bewegen op de juiste manier.