Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Fysiotherapie

Hebt u problemen met bewegen, gaat uw conditie achteruit of bent u bang om te vallen? Dan kunnen onze (geriatrie) fysiotherapeuten u helpen. De fysiotherapeuten van Meriant werken nauw samen met andere behandelaars, zodat ze u altijd de juiste zorg en behandeling kunnen bieden.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

De (geriatrie) fysiotherapeuten van Meriant zijn gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten met een hoge leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Ze hebben veel ervaring met het behandelen van specifieke aandoeningen, zoals CVA (hersenbloeding of beroerte), ziekte van Parkinson, dementie, duizeligheid, chronische longziekten (COPD),amputatie of orthopedische problemen (nieuwe heup of knie). De (geriatrie) fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het Geriatrie Netwerk Friesland en het ParkinsonNet.

De behandeling die u krijgt, wordt volledig afgestemd op uw klachten en wensen. Tijdens het eerste contact doet de fysiotherapeut een intakegesprek om uw hulpvraag in kaart te brengen en om een goed beeld te krijgen van uw persoonlijke omstandigheden, klachten, wensen, beweegpatroon en uw mogelijkheden om hierin veranderingen aan te brengen. Samen met u stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op. Tijdens het behandeltraject werkt u, door middel van oefeningen, instructies en adviezen, aan uw doel om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven functioneren.

 

Een afspraak maken met de fysiotherapeut

Afhankelijk van uw hulpvraag vindt de behandeling bij u thuis of in één van onze woonzorgcentra plaats. Wilt u weten wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

 

Scrollen

Ellen Woudstra-Hoekstra

Ellen_Woudstra_Fysiotherapeut_2346.jpg
Functie: Algemeen fysiotherapeut / Geriatriefysiotherapeut
Aandachtsgebieden: Ouderen, Ziekte van Parkinson, neurorevalidatie, medical taping, duizeligheidsklachten (BPPD en perifeer vestibulaire duizeligheid)
Registratie: Big-registratienummer: 39033881304 / AGB-code: 04106604
Studie: Fysiotherapie / Geriatriefysiotherapie

Ik werk sinds 1981 als fysiotherapeut in de ouderenzorg. Sinds 2012 ben ik ook afgestudeerd en werkzaam als geriatriefysiotherapeut. Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

Er is een hoop om van te genieten in het leven. Zeker wanneer je je goed voelt en zelfredzaam bent. Blijven bewegen is hiervoor heel belangrijk. Zeker wanneer je ouder wordt. Met mijn kennis en ervaring wil ik ouderen hier graag bij helpen.

Ik ben aangesloten bij Netwerk Geriatrie Friesland en ParkinsonNet.

Annigje Mensonides

Annigje_Mensonides_Fysiotherapeut_2366.jpg
Functie: Algemeen fysiotherapeut / Geriatriefysiotherapeut i.o.
Aandachtsgebieden: Ouderen, medical taping
Registratie: Big-registratienummer: 99066438904 / Agbcode: 04115977
Studie: Fysiotherapie / Geriatriefysiotherapeut

Ik ben in 2006 afgestudeerd als fysiotherapeut. Na verschillende waarnemingen en dienstverbanden in eerstelijnspraktijken ben ik in 2010 aangenomen bij Meriant.

Ik heb altijd al interesse in de ouderenzorg gehad. Het is voor mij een uitdaging om mensen in beweging te krijgen. Sommigen vinden het spannend om te bewegen, omdat ze niet meer zo soepel zijn. Maar bewegen verruimt je leven en niemand is te oud om te bewegen. Bovendien: oefening baart kunst. Het is mooi om te zien dat doelen worden behaald, hoe klein ze ook zijn.

Henriëtte Faber

Henriette Fabe_fysiotherapeut.jpg
Functie: Algemeen fysiotherapeut / Geriatriefysiotherapeut
Aandachtsgebieden: (Kwetsbare) ouderen, valpreventie, revalidatie en reactivatie na o.a operatie, medical taping
Registratie: Big-registratienummer: 19063497604 / AGB-code: 04111445
Studie: Bewegingswetenschappen / Fysiotherapie / Geriatriefysiotherapie

Na mijn studie bewegingswetenschappen ben ik de opleiding fysiotherapie gaan volgen. In 2005 ben ik afgestudeerd en kon ik meteen aan de slag bij Anna Schotanus. In 2013 heb ik de Geriatriefysiotherapie opleiding afgerond.

Het werken met ouderen geeft veel voldoening.  We werken intensief met elkaar samen om ervoor te zorgen dat cliënten zichzelf kunnen blijven redden. Het bevorderen en behouden van zelfstandigheid en zelfredzaamheid is belangrijk voor cliënten. Ieder mens wil zoveel mogelijk blijven doen wat hij altijd deed. Met gerichte oefentherapie werken we daar aan.

Ik ben aangesloten bij Netwerk Geriatrie Friesland.

Thessa Brandsma

Thessa_Brandsma_Fysiotherapeut_2359.jpg
Functie: Algemeen fysiotherapeut / Geriatriefysiotherapeut
Aandachtsgebieden: (Kwetsbare) ouderen, revalidatie en reactivatie na o.a. operatie, valpreventie, medical taping
Registratie: Big-registratienummer: 19062022404 / AGB-code: 04113832
Studie: Fysiotherapie / Geriatriefysiotherapie

In 2008 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken bij Anna Schotanus. In 2014 heb ik de opleiding geriatriefysiotherapie afgerond.

Het is belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk optimaal kunnen functioneren en plezier hebben in bewegen. Met mijn kennis en ervaring wil ik hen helpen om hun mobiliteit en zelfredzaamheid te behouden en/of te verbeteren.

Wijanne Hoogeveen

Wyanne Hoogeveen_fysiotherapeut.jpg
Functie: Algemeen fysiotherapeut
Aandachtsgebieden: Ouderen, neurorevalidatie, medical taping
Registratie: Big-registratienummer: 39915559704 / AGB-code: 04121750 / CKR geregistreerd
Studie: Fysiotherapie

In 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds 2014 ben ik werkzaam in de ouderenzorg.

Wat mij zo aantrekt in mijn werk is het samen met cliënten op zoek gaan naar bewegingsmogelijkheden en naar het verbeteren van hun bewegingen daar waar problemen optreden.

Door deze problemen op bijvoorbeeld het gebied van lopen te verbeteren, kunnen zij zolang mogelijk zelfstandig functioneren. Hiermee verbeteren we samen hun kwaliteit van leven.

Wietske de Jong

Wietske de Jong_fysiotherapeutv2.jpg
Functie: Fysiotherapeut
Registratie: Big.nr.: 29922952104
Studie: Fysiotherapie

In 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool te Groningen en sindsdien werkzaam in de ouderenzorg en eerstelijnszorg. Vanaf 2018 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij de woonzorgcentra en eerstelijnszorg van Meriant.

Fysiotherapeut zijn in de ouderenzorg is erg divers, de problematiek is erg complex en de cliënten zijn allemaal uniek.
Ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig in beweging blijven, als fysiotherapeut in de ouderenzorg zorg je er dan ook voor dat ouderen zo lang mogelijk met diverse klachten voldoende blijven bewegen op de juiste manier.

Barbara Westerhuis-Donker

Barbara Westerhuis-Donker.jpg
Functie: Fysiotherapeut
Aandachtsgebieden: Parkinson, ouder wordende mens, medical taping
Registratie: 89910749704 / AGB code: 04117820
Studie: Fysiotherapie

In 2008 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool in Groningen.

In het begin van mijn loopbaan heb ik een aantal jaren gewerkt in een eerstelijns praktijk. Daarna heb ik 2 jaar gewerkt met mensen met chronische pijnklachten. 

Ik ben aangesloten bij Parkinsonnet. 

José Themmen

José Themmen.jpg
Functie: Fysiotherapeut
Aandachtsgebieden: Oedeemtherapie, msc geriatriefysiotherapeut i.o.
Registratie: 69923361304 / AGB code: 04244207 / CKR geregistreerd fysiotherapeut en oedeemtherapeut
Studie: Fysiotherapie

In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool Groningen als fysiotherapeut. Aansluitend aan mijn stage kon ik een waarneming doen op een GRZ-afdeling. Toen dit eindigde mocht ik in december 2017 aan het werk bij Meriant, op de toenmalige GRZ-afdeling in LindeStede in Wolvega. Ik ben daarna meeverhuisd naar de nieuwe GRZ-afdeling De Linde bij ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen.

In september 2020 ben ik gestart met de master Geriatrie fysiotherapie om een verdere verdiepingsslag te maken.

Gezond en fit ouder worden is niet altijd even vanzelfsprekend. Wanneer het even zelf niet meer lukt, kan de fysiotherapeut hierbij ondersteunen om het bewegen weer op te pakken en helpen om zo fit mogelijk te blijven. Zo kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren en verbeteren we samen de kwaliteit van leven.

Jildou Hoogland

Jildou Hoogland-Tiddens.jpg
Functie: Fysiotherapeut
Aandachtsgebieden: (Kwetsbare) ouderen, revalidatie, medical taping
Registratie: 09917255604/AGB 04123098
Studie: Fysiotherapie & bewegingswetenschappen

Sinds 2013 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben begonnen met werken in een ziekenhuis en vanaf 2015 werk ik in de ouderenzorg, zowel in de revalidatie als woonzorg.

Iedereen wordt graag gezond en fit oud. Door een gebeurtenis zoals een val of ziekte kan het voorkomen dat de mobiliteit (tijdelijk) afneemt. Als fysiotherapeut in de ouderenzorg kijk je vervolgens naar individuele doelen en mogelijkheden om weer meer te bewegen. Hierbij is het onze uitdaging om samen met de cliënt toe te werken naar zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam te blijven.

Yvonne Bruinsma-de Vries

9964.jpg
Functie: Geriatrie Fysiotherapeut MSc.
Aandachtsgebieden: (Kwetsbare) Ouderen, ziekte van Parkinson, valpreventie
Registratie: 99916700404/ AGB 04122607
Studie: 2013 Algemeen Fysiotherapie, Hanze Hogeschool te Groningen 2016 Master Geriatrie Fysiotherapie, SOMT te Amersfoort. 2015 Parkinsonnet 2017 Netwerk Geriatrie Friesland

Ik ben in 2013 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Daarna heb ik 6 jaar in een eerstelijns praktijk gewerkt in omgeving Sneek/Bolsward en ben ik gestart met de Master Geriatrie Fysiotherapie. Sinds september 2019 werk ik bij Meriant, op LindeStede in Wolvega. Ik werk hier in de woon-zorg en in de eerste lijn. Ook ben ik sinds 2015 aangesloten bij het Parkinsonnet en lid van het netwerk Geriatrie Friesland.

Ik vind de (kwetsbare) ouderen een erg leuke doelgroep om mee te werken. Vaak is er sprake van multi-problematiek. Samen met collega’s van andere disciplines zorg ik ervoor dat cliënten zo optimaal mogelijk kunnen functioneren. We werken samen met de cliënt aan zoveel mogelijk zelfredzaamheid. Dat geeft mij veel voldoening. 

Hester de Boer

20210706 Hester de Boer.jpg
Functie: Fysiotherapeute
Aandachtsgebieden: COPD
Registratie: 29918660504 / AGB code: 04244721
Studie: Algemeen Fysiotherapeute

In 2014 ben ik afgestudeerd als Algemeen Fysiotherapeute, na een paar vakantiewaarnemingen ben ik in een ziekenhuis in Duitsland gaan werken voor langere tijd. Na ruim anderhalf jaar kreeg ik weer een baan in Nederland, naar aanleiding daarvan ben ik drie jaar geleden gestart met de Master Fysiotherapie in de Geriatrie te Amersfoort. In 2019 ben ik bij Meriant komen werken en werk zowel in de eerstelijnszorg als de woonzorg. Daarnaast begeleid ik de COPD-dagbehandeling.