Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Diëtetiek

Gezonde voeding is belangrijk. Zeker als u ziek bent, na een operatie, bij dementie of als u last heeft van lichamelijke klachten. Bij Meriant krijgt u advies van een diëtist met veel kennis van klachten die op oudere leeftijd voorkomen.

Wat kan een diëtist voor u betekenen?

U kunt bij de diëtist terecht voor voedingsadviezen bij o.a.:
• ondervoeding en ondergewicht
• overgewicht
• slechte eetlust
• slik- en kauwproblemen
• maag- en darmklachten
• hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes
• ijzertekort en andere tekorten
• chronische longziekten (COPD)
• ziekte van Parkinson
• nierziekten

Tevens helpt de diëtist bij herstel na ziekte of een val. De diëtist geeft praktische adviezen om de juiste voedingsmiddelen te kiezen en houdt daarbij altijd rekening met uw voorkeuren. Dat wil zeggen dat u geen streng dieet krijgt voorgeschreven. In overleg met de diëtist bepaalt u zelf wat u eet. De diëtist is er vooral om u te adviseren, begeleiden en motiveren bij gezond eten en leven.

Onze film

Scrollen

Liset Bosma

Liset_Bosma_dietist.jpg
Functie: Diëtist (vakgroep dietetiek)
Registratie: Kwaliteitsregister Paramedici: 19101818389 / lid Nederlandse Diëtisten Vereniging
Studie: HBO Voeding en Dietetiek

Met heel veel plezier ben ik sinds maart 2017 in dienst van Meriant. Als diëtist ben ik gespecialiseerd in ouderenzorg op het gebied van voeding en problemen die daarbij komen kijken. Ik weet hoe ik ouderen kan begeleiden, behandelen bij het herstelproces en inspireren hoe zij zelf in de toekomst een juiste keuze kunnen maken voor een volwaardige voeding. In de behandeling vind ik persoonlijke aandacht en vertrouwen erg belangrijk.

Wat ik heel mooi vind aan mijn werk is dat ik eigenlijk de hele dag over mijn hobby kan/mag praten. Ik vind het leuk om alle laatste weetjes te kennen op voedingsgebied en wat  voeding kan beteken voor een mens. Het is niet alleen een sociaal onderdeel van de samenleving, maar voeding is ook heel erg belangrijk voor ons lichaam. Wanneer we te weinig voedingstoffen binnen krijgen, kunnen we minder goed functioneren. Daardoor gaat onze gezondheid steeds meer achteruit. Voeding na een herstel periode ook erg belangrijk. Als de voeding afgestemd is op de cliënt kan het herstel beter sneller en beter verlopen.

Maar het kan ook zo zijn dat iemand te veel eet, ook dat is niet goed voor de gezondheid en kan vele ziektes met zich mee brengen. Om hier samen met de mensen een balans in te vinden, is voor mij elke keer weer een uitdaging. Ik mag de hele dag over mijn hobby praten en daarnaast mag ik ook nog met mensen werken.

Ik hou van eten en van uitgebreid koken. Daarnaast speel ik waterpolo en ik loop 2x per week hard.

Gerrie Alma

Gerrie_Alma_Dietist.jpg
Functie: Diëtist
Registratie: 29913576389
Studie: 2010 Afgestudeerd als diëtist

Werken op de revalidatie is een bijzonder proces waar iedere discipline zijn/haar steentje aan bijdraagt. In mijn geval kijken we als diëtist naar de inname van eten en drinken. Daarbij letten we op de behoefte: wat heeft iemand nodig en kijken we naar de inname: wat eet en drinkt iemand op dit moment. Voeding is dé brand- en bouwstof van het lichaam. Herstellen/revalideren wordt een stuk lastiger wanneer er onvoldoende van deze ingrediënten voor handen is.

Dit alles doen we om onze bewoners zo goed en lang mogelijk optimaal te kunnen laten functioneren.

In 2010 ben ik afgestudeerd als diëtist. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Meriant.