Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Bewegingsagogie

Woont u bij Meriant en wilt u actiever worden? Of wilt u uw zelfvertrouwen terug na een val? De bewegingsagogen van Meriant kunnen u hiermee helpen.

Bewegen is belangrijk. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat u zich fitter voelt en het draagt bij aan uw gezondheid en zelfredzaamheid. Het doel van bewegingsagogie is dat u zich lichamelijk, geestelijk en emotioneel goed voelt.

Wat kan bewegingsagogie voor u betekenen?

  • Actief of actiever worden.
  • Uw kracht, uithoudingsvermogen of snelheid verbeteren.
  • Werken aan uw coördinatie, evenwicht, mobiliteit of lenigheid.
  • Uw zelfvertrouwen vergroten.
  • Onrust verminderen en ontspanning brengen.

Waarmee werkt bewegingsagogie?
De bewegingsagogen zetten sport en beweging in. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door bewegingsactiviteiten te doen. U kunt dan denken aan fitness of stoelyoga. Maar bewegingsagogen kunnen ook aromatherapie of ontspanningsmassage geven.

Behandeling door een bewegingsagoog van Meriant
De bewegingsagogen van Meriant behandelen bewoners van locaties van Meriant. Tijdens het eerste contact heeft u met de bewegingsagoog een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt u uw klachten en wensen. Samen met de bewegingsagoog bepaalt u uw doel van de behandeling. Bewegingsagogie kan individueel gegeven worden, maar ook in groepsverband. U bespreekt met de bewegingsagoog wat het beste bij uw behandeling past.

Scrollen

Henny Koen

Henny Koen.jpg
Functie: Bewegingsagoog
Aandachtsgebieden: Bewegen voor ouderen, ontspanningsmassage, groepsactiviteiten

Na een opleiding tot ziekenverzorgster heb ik een tijd in de zorg gewerkt. Op een gegeven moment heb ik een overstap gemaakt en ben ik als assistente in de fysiotherapie aan de slag gegaan. Sinds 2016 werk ik als bewegingsagoog bij Meriant.

Voor de verschillende functies heb ik opleidingen gevolgd o.a.; revalidatieopleiding voor zorg in revalidatiecentrum; sportmassage, meer bewegen voor ouderen, opleiding tot bandagist, hoe om te gaan met probleemgedrag, tactiele massage.

Het werken met ouderen heeft altijd mijn voorkeur gehad. Tijdens het bewegen, bijvoorbeeld gym of wandelen, komen er vaak mooi gesprekken op gang.

Rosalie Prins-Fieten

Rosalie Prins-Fieten.jpg
Functie: Bewegingsagoog
Studie: Sport en Bewegen, Oefentherapie Cesar

Sinds 2019 werk ik met veel plezier als bewegingsagoog bij Meriant. Ik vind het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te bewegen. Om samen met mensen te kijken naar de bewegingsmogelijkheden en daarmee aan de slag te gaan.

Janet Veenstra

20210706 Janet Veenstra.jpg
Functie: Bewegingsagoog
Aandachtsgebieden: MBVO – Gym en Dans Stoel Yoga / ontspanningstechnieken Bewegen op muziek Fitness Ontspanningsmassage Aromatherapie Zwemmen
Studie: CIOS, sportmassage, rebalancing, fitness, MBOV, Zwemonderwijzer

In 1996 ben ik afgestudeerd als bewegingsagoge aan het CIOS in Heerenveen . Daarnaast heb ik verschillende verdiepingscursussen/opleidingen gedaan op het gebied van Massage te weten sportmassage, rebalancing technieken, tactiel stimulering en aroma-touch. Tevens PMT (laatste jaar niet afgerond) Fitness, MBVO, zwemonderwijzer, Dans en Aromatherapie heb ik in mijn pakket zitten.

In 2003 heb ik de bewegingsagogie opgestart bij Meriant en nog steeds heb ik het naar mijn zin. Mijn werkzaamheden als bewegingsagoge maken me enthousiast.

Mijn loopbaan ben ik begonnen bij verpleeghuis Het Zonnehuis in Zuidhorn, school Lyndesteyn in Beetsterzaag en verpleeghuis Weidesteyn te Hoogeveen. Naast mijn werkzaamheden als bewegingsagoge heb ik lesgegeven bij verschillende gymverenigingen in Friesland.
Nu gaat mijn interesse en verdieping uit op gebied van ontspanning en massage in combinatie met Aromatherapie. Hierbij wil ik graag een bijdrage leveren aan mensen die in de palliatieve /terminale fase zitten.

Ik blijf mijzelf verder ontwikkelen en dat maakt mijn werk als bewegingsagoge afwisselend en boeiend. Je bent tot slotte nooit uitgeleerd.

 

Louise Maria de Haan - Bakema

geenfoto-vrouw2.png
Functie: Bewegingsagoog
Aandachtsgebieden: Valpreventie, Zorgtechnologie, Stoelyoga
Studie: CIOS, MMZ persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Vanaf mijn opleiding heb ik 5 jaar in zwemparadijs Aqualaren te Zuidlaren gewerkt als zwemonderwijzer, en doelgroepen begeleidt. Daarna ben ik 22 jaar werkzaam geweest als Bewegingsagoog bij Talant in Beetsterzwaag. Inmiddels ben ik ruim 3 jaar werkzaam als Bewegingsagoog bij Meriant.

Na 22 jaar bij Talant was ik toe aan een nieuwe uitdaging en kon ik aan de slag als Bewegingsagoog bij Meriant. Doordat ik veel activiteiten weer kon toepassen die ik lang niet had kunnen gebruiken, kreeg ik heel veel positieve energie uit mijn werk. En dat is nog steeds zo.