Meriant

Bewegingsagogie

Woont u bij Meriant en wilt u actiever worden? Of wilt u uw zelfvertrouwen terug na een val? De bewegingsagogen van Meriant kunnen u hiermee helpen.

Bewegen is belangrijk. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat u zich fitter voelt en het draagt bij aan uw gezondheid en zelfredzaamheid. Het doel van bewegingsagogie is dat u zich lichamelijk, geestelijk en emotioneel goed voelt.

Wat kan bewegingsagogie voor u betekenen?

  • Actief of actiever worden.
  • Uw kracht, uithoudingsvermogen of snelheid verbeteren.
  • Werken aan uw coördinatie, evenwicht, mobiliteit of lenigheid.
  • Uw zelfvertrouwen vergroten.
  • Onrust verminderen en ontspanning brengen.

Waarmee werkt bewegingsagogie?
De bewegingsagogen zetten sport en beweging in. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door bewegingsactiviteiten te doen. U kunt dan denken aan fitness of stoelyoga. Maar bewegingsagogen kunnen ook aromatherapie of ontspanningsmassage geven.

Behandeling door een bewegingsagoog van Meriant
De bewegingsagogen van Meriant behandelen bewoners van locaties van Meriant. Tijdens het eerste contact heeft u met de bewegingsagoog een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt u uw klachten en wensen. Samen met de bewegingsagoog bepaalt u uw doel van de behandeling. Bewegingsagogie kan individueel gegeven worden, maar ook in groepsverband. U bespreekt met de bewegingsagoog wat het beste bij uw behandeling past.