Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
Meriant

Ambulant Team Ouderengeneeskunde

Ouder worden gaat vaak gepaard met allerlei kwaaltjes. Zo ervaart u mogelijk beperkingen in uw mobiliteit of heeft u last van krachtverlies. Misschien bent u bang om te vallen of gaat eten steeds moeilijker. Daarnaast kunnen ook geestelijke problemen u parten spelen. Dan is het fijn dat u - bijvoorbeeld thuis - hulp op maat krijgt via het Ambulant Team Ouderengeneeskunde (ATO) van Meriant.

Wat kan het ATO voor u betekenen?
Juist als u op verschillende gebieden problemen ondervindt, is het van belang dat u op meerdere vlakken hulp krijgt. Daarom heeft Meriant in Wolvega een Ambulant Team Ouderengeneeskunde (ATO) opgezet: een team van zorgverleners die onderling samenwerken.

Het ATO bestaat uit:

De specialist ouderengeneeskunde komt – eventueel samen met de wijkverpleegkundige of casemanager dementie – bij u langs. Zij geven advies over de benodigde hulp. Vervolgens wordt de hulp in overleg met u in gang gezet. U kunt hulp krijgen vanuit de verschillende disciplines van het ATO. Het team overlegt regelmatig over uw situatie en heeft korte lijnen met andere (para)medici. Zo krijgt u snel de ondersteuning die nodig is en hoeft u niet steeds alles uit te leggen.

Scrollen